Política

La delegada del govern a Madrid acusa la PAH de donar suport a “grups filoetarres”

Cristina Cifuentes lamenta les “coaccions” que pateixen alguns parlamentaris popular i ho atribueix a “interessos polítics”

Una diputada del PP asturià presenta una denúncia per l'assetjament que assegura rebre de membres plataforma antidesnonaments

La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha vinculat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la seva líder, Ada Colau, amb “grups filoetarres o proetarres” i ha comparat els seus actes de protesta amb “accions de lluita urbana fins arribar a la kale borroka”. Cifuentes ha lamentat les suposades “coaccions” que han patit alguns polítics del PP durant alguns actes de protesta dels afectats pels desnonaments.

En una entrevista aquest dilluns a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), la delegada ha acusat Colau d'emprendre una “estratègia política radical” a partir del moviment antidesnonaments i de respondre a “interessos polítics”. “Ada Colau i les persones que estan a la plataforma antidesnonaments han manifestat el seu suport, en determinades ocasions, a Bildu i a Sortu, i aquests grups, des del meu punt de vista i el de molts espanyols té a veure amb l'entorn d'ETA”, ha sostingut Cifuentes.

Segons ella, la PAH no és només un grup que està donant suport a les persones desnonades, sinó que segueix “una estratègia política bastant radical”. “Crec que hi ha interessos polítics en totes aquestes qüestions, sinó que algú m'expliqui per què de sobte l'assetjament se centra exclusivament en polítics del PP”, ha afegit.

Seguint aquesta argumentació, la delegada del govern espanyol a Madrid ha distingit entre el “drama” de les persones que estan patint els desnonaments i a les quals, segons ella, “el govern ja està ajudant amb diferents mesures” i la suposada “violència i coacció” que, al seu parer, porta a terme la PAH. “No es pot aprofitar la situació de crisi de les persones per incitar a un assetjament absolut cap als polítics”, ha mantingut.

Cifuentes ha expressat el seu desig que aquests suposats “atacs” no vagin a més i ha defensat que la llei ha d'actuar en aquests casos.

En aquest sentit, la diputada del PP al Congrés per Astúries Carmen Maniega ha presentat aquest dilluns una denúncia a la comissaria de policia d'Avilés contra l'assetjament que ha afirmat rebre per part de membres de la PAH del Principat. Maniega ja va posar en coneixement de la policia estatal diversos episodis de presumpte assetjament per part del moviment contra els desnonaments i avui ha ratificat formalment la seva denúncia.

La diputada ha explicat a EFE que la setmana passada va ser perseguida per un grup d'activistes a la sortida d'una reunió de la Federació Asturiana de Consells al crit d'“assassina, criminal i pocavergonya”. Segons el seu relat, els antidesnonaments la van perseguir durant més d'una hora pels carrers d'Oviedo fins que va tenir que demanar ajut a la policia per poder agafar un taxi.

La parlamentària ha assegurat que tant ella com altres companys del grup parlamentari són víctimes d'un mètode que consisteix a perseguir càrrecs públics i acusar-los de determinades responsabilitats polítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.