Política

L'ANC pressiona perquè es creï el pacte nacional pel dret a decidir

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol que s'impulsi “de manera urgent” la creació del pacte nacional pel dret a decidir. Després que la setmana passada ja es fes pública la composició del Consell Assessor per a la Transició Nacional, amb un grup d'experts que seguiran el procés, ara toca, segons el full de ruta del pacte de govern entre CiU i ERC, constituir l'òrgan permanent de trobada entre partits i entitats de la societat civil. Per això el secretari de l'ANC, Jordi Martínez, i la membre del secretariat nacional, Àngels Folch, lliuraran aquest matí una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la mesa del Parlament i als grups que donen suport al procés sobiranista (CiU, ERC, ICV i la CUP) per demanar-los que accelerin el que consideren “un element estratègic” del procés.

La iniciativa la va aprovar dimecres passat el comitè executiu de l'ANC, que remarca que “en la recta final” del procés “es fa més imprescindible que mai la coordinació estratègica” de les accions del govern, el Parlament i la societat civil, i sol·licita també formalment la seva integració al pacte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.