Política

L'ANC rebutja que la consulta es pugui endarrerir

Diu que més aviat toca “accelerar” el procés

Formalitza la petició d'un pacte nacional pel dret a decidir

L'Assemblea Nacional Catalana no està disposada a assumir per cap motiu un endarreriment de la consulta independentista més enllà del 2014. Al contrari, per l'ANC, del que es tracta és d'“accelerar” el procés. “Com més ho ajornem, més problemes tindrem”, va dir Àngels Folch, una de les portaveus de l'entitat, que sortia així al pas dels suggeriments que en aquest sentit han fet recentment Núria de Gispert i Josep Antoni Duran i Lleida, i també de la polèmica entorn d'unes declaracions de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals (vefeu entrevista).

Prova que l'assemblea no vol frenar és que ahir lliurava al Parlament i al Palau de la Generalitat sengles peticions perquè s'impulsi la creació d'un pacte nacional pel dret a decidir, tal com ja preveuen tant el govern com els partits partidaris de la consulta. L'assemblea demana que uns i altres “es posin a treballar per assolir el pacte, perquè és un instrument estratègic i urgent per al procés d'independència”, va dir Jordi Martínez, un altre dels portaveus. El lliurament de la petició és en aquest sentit “un gest més de pressió” perquè l'executiu d'Artur Mas i les forces polítiques “no s'adormin i segueixin treballant per complir els compromisos”, en paraules de Martínez, que va recordar que el “full de ruta” de l'ANC fixa que la consulta s'ha de fer com a màxim el maig del 2014.

LA FRASE

El procés no es pot fer precipitadament però tampoc es pot ajornar. La consulta, com més aviat, millor
Àngels Folch
dirigent de l'anc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.