Política

‘Amb Independència' celebra el seu primer any d'activitat i les 60.000 visualitzacions

El projecte presenta un vídeo-resum de les 12 primeres entrevistes a experts de diferents matèries al voltant del debat sobiranista

Inicia una campanya a Verkami per garantir almenys els sis propers treballs

El projecte Amb Independència, impulsat per l'Associació Catalana de Professionals (ACP), ha fet aquests dies balanç del seu primer any d'activitat amb un vídeo en què resumeix les entrevistes realitzades fins ara a experts de diferents matèries al voltant del debat sobiranista. Els impulsors del projecte també han engegat una campanya a la plataforma de micromecenatge Verkami per garantir-ne la continuïtat almenys mig any més.

Amb Independència va arrencar la seva tasca al gener de 2012 amb la idea de “saber com serien les coses si Catalunya assolia un estat propi” des de la informació i el rigor. Amb l'objectiu de donar resposta als dubtes que planteja el procés independentista, va demanar l'opinió a persones expertes i reconegudes en els seus respectius àmbits sobre els avantatges i els inconvenients de l'estat propi. Un debat que des del passat 11 de setembre ha agafat una embranzida insospitada.

Des d'aleshores Amb Independència ja ha realitzat més d'una dotzena d'entrevistes en vídeo i les ha publicat a internet aprofitant la immediatesa que ofereixen les noves tecnologies, però sense renunciar mai al rigor i la profunditat. I per celebrar aquest primer any i escaig de funcionament, el col·lectiu ha editat un vídeo en què resumeix les idees força expressades pels diferents entrevistats així com els objectius de la iniciativa.

Ferran Poudevila, gerent d'Amb independència, ha destacat a aquest diari que les entrevistes ja han assolit en conjunt 60.000 visualitzacions i ha manifestat la voluntat de tirar endavant amb el projecte, ja que encara queden molts àmbits per tractar. En aquest sentit, el col·lectiu va iniciar fa uns dies una campanya a Verkami per aconseguir finançament per enregistrar almenys els seus sis propers treballs. Poudevila explica que s'han fixat l'objectiu de recollir 3.000 euros abans del proper 26 d'abril però no descarta superar aquesta xifra i poder assegurar encara més entrevistes. “El repte seria arribar a finançar-ne una dotzena”, admet. A dia d'avui la iniciativa ja ha recaptat més de la meitat de la seva fita.

El portaveu també avança que ja tenen gairebé enllestits els dos propers vídeos amb les converses amb l'enginyer Jordi Dolader (Energia), i el filòsof Josep Ramoneda (Qualitat democràtica).

Fins ara, Amb independència ha parlat amb Ferran Requejo (Estructura i organització política), Mossèn Ballarín (Església), Modest Guinjoan (Balança comercial), Matthew Tree (Projecció internacional de la cultura catalana), Ramon Turró (Infraestructures), Jordi Pujol (Dificultats en el procés d'independència), Joan Majó (La independència dins la Unió Europea), Vicent Sanchis (Mitjans de comunicació) i Màrius Serra (Llengua Catalana), Xavier Rubert de Ventós (Integrament del sentiment espanyol), Imma Tubella (Model universitari), Miquel Sellarès (Seguretat i defensa) i Mònica Terribas (Mitjans audiovisuals).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.