Política

Es demana a Paterna la retirada de la foto del Rei de la sala de plens

El PSOE i Esquerra Unida protagonitzen uns instants qualificats de “lamentables” per la coalició Compromís

Tot i que les forces polítiques que componen la bancada de l'oposició a l'Ajuntament de Paterna, coincideixen en estudiar la retirada d ela foto oficial del Rei de la sala de plenaris d'aquesta municipalitat d ela comarca de l'Horta, la picabaralla protagonitzada entre els socialistes i els comunistes, ha centrat el debat.

Per a Compromís per Paterna, aquesta fet ha desviat l'atenció principal del debat que s'hauria d'haver focalitzat sobre la modificació del Reial Decret de 1986 que obliga a tindre el retrat al saló de plens, i demanant una consulta ciutadana.

Compromís per Paterna considera que, en la moció per a llevar el retrat del Rei del saló de plens, “hem assistit a l'espectacle dels portaveus de PSOE i EU, llançant-se acusacions, entre ambdós, per a veure qui tenia la patent de ser més roig o més republicà que l'altre. Un debat que era més propi de la barra d'un bar que d'un fòrum com el saló de plens. Una situació que ha fet les delícies del Partit Popular, donat el somriure i la cara dels corporatius de la dreta”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “es tractava de debatre una qüestió de fons, que no hauria de ser la prioritat en aquestos moments tan delicats per a moltes famílies paterneres. Però el 'i tu més', o en aquest cas el 'i tu menys', han centrat la major part d'un debat estèril on les postures ja les coneixíem abans de començar el ple”.

La regidora Loles Ripoll afegeix que “davant els arguments del PP-PSOE sobre la il·legalitat de la mesura a prendre amb la fotografia, i que els han gastat els dos per a tombar la moció, en Compromís hem proposat una esmena d'addicció per completar la proposta inicial, on instàvem a reformar el Reial Decret 2568 de 1986 que regula el Reglament de Funcionament i Organització de les entitats locals. Una reforma per a equiparar el ple de l'Ajuntament amb el Congrés dels Diputats de Madrid, on no està presidint l'efígie del Borbó”.

A més a més, partint del desig de retirar la fotografia, també han proposat la realització d'una consulta popular perquè els veïns de Paterna puguen decidir sobre si, una vegada llevat el retrat del Borbó, el retornarien al saló de plens de l'Ajuntament. Ambdues propostes, acceptades pel ponent de la moció, malauradament no han comptat amb el suport de la majoria del ple de l'Ajuntament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.