Política

Mas va explicar a Junqueras la seva reunió amb Rajoy en una altra trobada “discreta”

El president va detallar al líder d'ERC el contingut de l'entrevista a la Moncloa “hores abans” que es fes pública

Els republicans asseguren que se'ls va informar de “manera correcta” i que confien en el govern

El president de la Generalitat, Artur Mas, va comunicar al líder d'ERC, Oriol Junqueras, el contingut de la reunió que va mantenir a principi de setmana amb el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, en una altra trobada “discreta” celebrada “hores abans” que es fes públic que els caps de govern català i espanyol havien mantingut una reunió “secreta”.

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha explicat aquest dijous que el seu partit va tenir coneixement de l'entrevista entre Rajoy i Mas amb posterioritat a què se celebrés “i no abans”.

“Però no feia falta que ens informessin amb antelació, ho vam entendre perfectament, sobretot quan se'ns va dir que se'ns explicaria el contingut de la reunió, i és allò que es va fer en una trobada discreta” entre els líders de CiU i ERC, ha assegurat Bosch.

El portaveu republicà ha afegit que entre ells i el govern “hi ha una bona i estreta relació, i se'ns va informar de forma correcta. De manera que no hi ha cap tipus de desconfiança”, ha subratllat.

Bosch ha detallat que la reunió entre Mas i Junqueras va tenir lloc “el mateix dia en què es va saber de l'entrevista Rajoy-Mas”. El president de la Generalitat “va trucar per telèfon al líder republicà i tots dos van quedar per veure's i comentar la reunió”, ha precisat.

Ahir dimecres es va saber que els presidents espanyol i català s'havien reunit de forma “discreta” a principi de setmana al Palau de la Moncloa. En la trobada Mas i Rajoy van coincidir a l'hora de mantenir els compromisos contra el dèficit però van evidenciar que no hi ha cap acostament al voltant al debat sobre el futur de Catalunya.

Segons Bosch, “si és cert el que ens ha explicat Mas, i no tenim cap motiu per dubtar d'això, Rajoy li va indicar que no hi ha vasos comunicants” entre la qüestió de la flexibilització del sostre de dèficit per a les autonomies i el procés sobiranista que ha emprès Catalunya. “Això equival a dir que no hi ha condicionants”, perquè la Generalitat obtingui la “flexibilització” que reclama, ha afegit.

Això no obstant, ERC tem que tard o d'hora “el govern del PP tingui la temptació de vincular-ho tot, de manera que qualsevol pretext pugui ser utilitzat per intentar diluir la voluntat del poble de Catalunya, expressada ja a les urnes i al carrer”.

Preguntat pel suposat context “secretisme” que impera en la política catalana –amb altres reunions “secretes” com la que va mantenir el Consell Executiu al Palau de Pedralbes i que no havia estat anunciada prèviament–, Bosch ha indicat que “ERC no actuaria d'aquesta manera” si estigués al govern però ha evitat criticar CiU i l'executiu d'Artur Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.