Política

Esteve creu que la consulta s'ha de fer quan es pugui guanyar

Dubtes de dirigents municipals de CiU sobre l'avançament de la data

L'ACM creu que pot ser una “àncora”

“Crec que una consulta, si es fa, ha de guanyar-se, i ha de fer-se en el moment més oportú.” Aquesta és la resposta del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, a la pregunta de si el referèndum s'hauria d'avançar, fer el 2014 o retardar. El dirigent convergent, en una entrevista a Europa Press, s'afegeix a les veus que expressen dubtes o matisos a la proposta d'ERC d'avançar la data de la consulta a Catalunya.

Esteve, que també és alcalde de Martorell, expressa el suport total al dret a decidir, però argumenta que la societat catalana és molt complexa “i no és el mateix Vic que Martorell o Olot que l'Hospitalet de Llobregat”. Davant les veus proclius al “Tenim pressa”, Esteve matisa que en alguns territoris de Catalunya “cal fer molta pedagogia, explicar-se molt bé, ja que la gent que tenim davant té totes les estructures de l'Estat per provar de rebentar-ho”.

En la mateixa línia, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, defensa fer la consulta tan aviat com sigui possible, però alerta: “Fixar ara una data pot ser una fita però també una àncora.”

LA FRASE

No és el mateix Vic que Martorell o Olot que l'Hospitalet de Llobregat
Salvador Esteve
president de la diputació de barcelona i alcalde de martorell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.