Política

El PSOE rebutja cedir ni un euro per aplacar l'independentisme

Ni un cèntim andalús servirà per aplacar les reivindicacions independentistes. Així de contundent es va mostrar ahir el portaveu del PSOE al Parlament andalús, Francisco Álvarez de la Chica, tot insistint a voler conèixer la lletra petita de la reunió secreta entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas.

Segons el dirigent socialista, el seu partit està “radicalment en contra” de restar diner a Andalusia en detriment dels catalans o bé a permetre que “tots els espanyols paguin un peatge” per resoldre un debat polític.

El PSOE andalús sempre ha destacat per la seva oposició a qualsevol reivindicació que arribi de Catalunya. Ja en temps de José Montilla, el pacte per un nou model de finançament es va anar endarrerint fins que el llavors president Manuel Chaves va donar el vistiplau a l'acord global, que es va segellar el 2009, i que ara, de fet, està pendent de revisió.

L'oposició es repeteix ara però amb un govern del PP a La Moncloa. De la Chica criticava ahir que es pacti amb “reunions fosques i bilaterals” un finançament que afecta tots els territoris i que s'ha de debatre, segons el portaveu, al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). En aquest organisme ara per ara hi ha oberta una ponència per estudiar l'avaluació del model actual. També van posar força resistència durant la tramitació de l'Estatut, i la part del finançament va ser una de les més discutides.

Pel socialista, els presidents del PP han passat de “parlar en català a la intimitat” a “parlar en la intimitat amb el català”, i va argumentar que els que es van reunir a Madrid són “dos que s'estan ofegant i intenten salvar-se”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.