Política

Casasnovas veu inviable un límit inferior al 2,3%

El catedràtic avisa que l'1,5% no és suficient

Foc creuat pel pressupost

El catedràtic d'Economia de la UPF i conseller del Banc d'Espanya, Guillem López Casasnovas, va entrar ahir al debat sobre el límit de dèficit acceptable per a la Generalitat el 2013, per avisar que hauria de ser del 2,3% com a molt, lluny del 0,7% actual, però també es podria situar entre l'1,5 i el 2% en què podria situar-se després de l'eventual relaxament per part de la UE. “Tot el que estigui per sota del 2,3% és un problema per a Catalunya”, alertava a Catalunya Ràdio, on recordava que l'1,5% suposaria “uns altres 3.500 o 4.000 milions”, en retallades, que no sap com es farien.

El republicà Oriol Amorós es va queixar tot just ahir que, si no es toca el límit actual, el govern hauria d'afrontar un ajust pressupostari d'un 15% en un any, “i un cop així no s'ha donat ni a Grècia”, a qui es va exigir l'11,5%. Amorós, segons el qual els primers indicadors del 2012 constaten una balança fiscal negativa del 8% per a Catalunya, reiterava que ERC no vol gestionar “el desmantellament” de l'estat del benestar. Des de CDC, en tot cas, Josep Rull es va mostrar convençut que l'entesa serà possible, ja que tots faran “un esforç” perquè el procés no embarranqui. “Amb ERC, coincidim en el diagnòstic i en la solució amb majúscules: avançar cap a l'Estat propi sense renunciar a res, i fent front comú per aconseguir que el govern espanyol rebaixi l'objectiu de dèficit”, assegurava.

El PP acusa Mas d'estar “atrapat en la ratera enverinada d'ERC, en les seves exigències i extorsió”, mentre li demana que busqui altres aliats, i ICV denuncia un “excés de comèdia” entre CiU i ERC mentre la pròrroga dels comptes multiplica les retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.