Política

ple municipal

CiU atura mocions contra el rei i Llanos de Luna a Llançà

El govern municipal de Pere Vila hi vota en contra perquè considera que no són temes d'àmbit municipal

El govern municipal de Llançà (CiU), encapçalat per l'alcalde Pere Vila, va evitar ahir que prosperessin dues mocions de caràcter sobiranista: la primera proposava declarar María de los Llanos de Luna, delegada del govern estatal a Catalunya, persona non grata i la segona demanava la retirada d'honors al rei i a tots els membres de la casa reial espanyola. Les dues mocions les va presentar el regidor d'Unió Llançanenca, Guillem Cusí. Vila justifica el vot en contra de l'equip de govern pel fet de tractar-se de temes que no són d'àmbit municipal. “Són qüestions que no són competències d'un municipi, no comparteixo aquesta manera d'actuar dels grups polítics, però mentre ho facin nosaltres seguirem expressant la nostra posició”, explica l'alcalde.

De la vintena de punts que hi havia a l'ordre del dia del ple d'ahir a Llançà, la meitat eren mocions presentades pels diferents grups d'oposició (sobre les retallades, l'impagament de la despesa farmacèutica, la corrupció, la transparència i la regeneració política, o la preservació del poder adquisitiu de les pensions).

Sobirania fiscal a l'estudi

En canvi, una altra moció presentada per Unió Llançanenca –sobre l'exercici de la sobirania fiscal a Llançà– no es va debatre ahir a petició del govern municipal. En aquest cas l'alcalde diu que vol estudiar-ne més detalladament les implicacions, amb la intenció de poder consensuar-ho i aprovar-ho en un proper ple.

LA FRASE

Al ple es presenten mocions que no són competència municipal, cosa que no comparteixo
Pere Vila
alcalde de llançà

LA XIFRA

1,4
milions
és el romanent positiu de la liquidació del pressupost 2012 de l'Ajuntament de Llançà.

Liquidació del 2012 amb superàvit

El govern municipal de Llançà va donar compte ahir de la liquidació del pressupost de l'exercici 2012, que es tanca amb un romanent positiu d'1,4 milions d'euros, aproximadament. Segons l'alcalde, tot i que cal deduir-ne el préstec que va contractar el municipi pel pagament als proveïdors –que s'imputa com a ingressos–, és un bon resultat que permet tancar els pressupostos amb superàvit des de fa més de quatre anys. D'altra banda, l'oposició critica que aquest aparent bon resultat sigui fruit d'una manca d'inversions i d'un increment dels ingressos a causa d'un augment d'impostos com ara l'IBI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.