Política

POLÍTICA

Palomares abandona Veray i serà regidor no adscrit de l'Ajuntament de Girona

El tercer regidor del PP de Girona, Carles Palomares, pren aquesta decisió en protesta per la política del partit en l'àmbit estatal i pels seus incompliments

El tercer regidor del PP a l'Ajuntament de Girona, a l'oposició, Carles Palomares, va donar ahir un cop d'efecte anunciant públicament al començament del ple ordinari que abandonava el grup municipal per passar a ser regidor no adscrit. Aquesta és una mesura contundent que Palomares pren per mostrar el seu desacord amb les polítiques del seu propi partit en l'àmbit estatal, principalment en temes socials, per tapar els casos de corrupció, perquè no està a l'altura dels compromisos amb les comarques gironines i perquè considera que s'ha de deixar als catalans fer la consulta sobre el dret a decidir. Una decisió, segons va dir, que en cap cas ha pres per discrepàncies amb la direcció dels populars de Girona o de Catalunya.

Palomares va comunicar la seva decisió per escrit al president provincial del PP a Girona, Enric Millo, que la va remetre a la portaveu dels populars a l'Ajuntament gironí.

Punt de resistència

Segons Palomares, el got ha vessat i ja no pot continuar representant un partit que, tot i que ideològicament és el seu, està ajudant a rescatar Bankia i a tapar casos de suborns, i que incompleix compromisos electorals amb les comarques gironines, com és el cas de l'N-II. “No hi ha un tema en concret, sinó un cúmul de coses. I tampoc és perquè estigui en contra de les direccions del partit a Girona o a Catalunya, és perquè estic decebut per l'incompliment sistemàtic del nostre programa electoral i perquè s'està fent malbé la classe mitjana”, va denunciar Palomares a aquest diari abans del ple, i hi va afegir: “S'està ajudant Bankia, però es deixa caure la gent que té necessitats. Jo també tinc una empresa privada i a mi ningú em rescata.” Segons Palomares, ara ha quedat “sense arguments” i vol centrar-se a fer política local amb dignitat i mirar per la ciutat: “A casa meva, si algú roba, va al carrer i al meu partit, no”, va dir. L'exregidor del PP a Girona també es va mostrar favorable a fer la consulta pel dret a decidir.

Massa pressió

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va atribuir ahir la decisió de Carles Palomares a les pressions que reben els càrrecs electes del PP a Catalunya des de fa alguns mesos. Veray va recordar que s'havien fet pintades al negoci de Palomares i va considerar que aquest fet l'ha desbordat i l'ha fet arribar a una situació límit que no podia superar. Veray també va manifestar la decepció que representava per a ella l'acció de Palomares, perquè aquest havia estat una aposta personal perquè anés de número tres a la llista del PP a l'Ajuntament de Girona.

LA FRASE

S'ajuda Bankia, però es deixa caure la gent. Jo tinc una empresa i a mi ningú em rescata
Carles Palomares
exregidor del PP a girona

“No tinc intenció de deixar l'acta de regidor”

Carles Palomares no té intenció de deixar l'acta de regidor i ho va justificar: “Això faria que es continuessin defensant coses en què no estic d'acord.” Així de clar ho va dir Palomares en el ple d'ahir, després d'una intervenció d'un quart d'hora. Amb tot, la portaveu del PP, Concepció Veray, es va afanyar a demanar-li que torni l'acta de regidor perquè Juan Menacho, de 37 anys i cap d'administració del Col·legi Bell-lloc del Pla, agafi el seu relleu. Veray va voler recordar a Palomares que l'acta de regidor no és nominal, sinó que obeeix o representa un projecte, en aquest cas el dels populars gironins, i que, en cas que no es retorni, frenaria altres persones que, com el seu relleu, Juan Menacho, sí que se senten totalment identificades amb el projecte popular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.