Política

Els API gironins s'independitzen

És el primer cop que un col·legi professional català trenca les relacions amb l'ens estatal del qual depèn i insta la resta de col·lectius a fer el mateix

Consideren que no se'ls respecta i deixaran de pagar la quota

“Orgànicament considerem que ja no en formem part”, afirma el vicepresident dels API gironines, Joaquim Ribas, en referència al Consejo General de los Colegios de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria de España. Aquest consell estatal, del qual depenen tots els col·legis d'API, ha esgotat la paciència dels agents immobiliaris gironins, que expliquen que fa dos anys que negocien un conveni de cooperació i col·laboració i que el consejo no ha volgut respectar la legislació pròpia catalana per la qual es regeixen. Ribas explica que “és normal” tenir conflictes amb els consejos dels quals es depèn, però que en aquest cas ja ha passat massa temps i s'ha arribat a la conclusió que, a banda de fer cas omís a les demandes catalanes, hi ha “una agressió absoluta als nostres drets”, segons paraules de Ribas. L'intent fallit d'aconseguir aquest conveni de col·laboració i la defensa de la sobirania que els reconeix la legislació catalana els ha fet arribar fins a aquí i ho explicaran detalladament dijous, en roda de premsa a Girona, al costat del vicepresident de l'ANC, Carles Castellanos. L'acció és una iniciativa dels Agents de la Propietat Immobiliària per la Independència, sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana i va ser aprovat a finals de març en l'assemblea general ordinària.

Cap vot contrari

Es tracta de la primera vegada que un col·legi professional de Catalunya pren un acord d'aquestes característiques –en una assemblea a la qual van assistir més d'un centenar de persones i en què no hi va haver cap vot contrari i poques abstencions– i que, segons reconeix l'ANC, és un acord que obre el camí cap a la reivindicació i consolidació d'una estructura col·legial catalana independent de la que hi ha a l'Estat espanyol.

En aquest mateix sentit, l'acord insta la resta de col·legis d'API catalans i tot el col·lectiu professional català a adoptar acords similars en defensa de
la sobirania que la legislació catalana els reconeix.

En el cas dels API catalans, aquests aporten un 40% del pressupost general del consejo. A més, cal tenir en compte que, pel que fa al nombre de col·legiats, dos dels tres primers col·legis d'API de l'Estat són catalans: el de Barcelona i el de Girona. De fet, Ribas, coordinador d'aquesta sectorial de l'ANC, creu que el col·legi gironí ha estat el primer a desmarcar-se del consejo perquè ha estat el primer dels quatre de Catalunya a tenir assemblea general aquest any, ja que tots estan d'acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.