Política

Gallardón vol canviar la denominació d'imputat per encausat

El ministre de Justícia argumenta que amb el canvi de nom es pretén evitar la connotació pejorativa que té el terme

Gallardón titlla l'escarni com una pràctica “profundament antidemocràtica” perquè una minoria no pot pretendre condicionar contra la majoria

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha avançat aquest dimarts que en una pròxima reforma legislativa “es canviarà la denominació d'imputat per encausat”. Gallardón ho ha anunci durant la seva intervenció en un fòrum del diari La Razón sobre les reformes en el terreny jurídic. La reforma de la llei d'enjudiciament criminal substitueix el terme “imputat” pel “d'encausat”, que s'aplicarà a qui estigui sotmès a una investigació penal, per evitar així la connotació pejorativa que té “imputat” a la societat.

Gallardón ha subratllat que no confia que aquest canvi de denominació jurídica “hagi de canviar molt les coses”, una cosa que sí que farà “la nova limitació en els períodes d'investigació”. Segons el ministre, el problema actual és que aquesta condició d'imputat “acompanya durant un llarg tros de la seva vida a aquests ciutadans, mentre es van redactant aquests judicis paral·lels”.

Preguntat pels escarnis, el responsable de Justícia ha assenyalat que els polítics estan acostumats a treballar i viure amb la crítica, però sempre que no vagi acompanyada de violència. “Res d'això té a veure amb el que passa en aquest moment amb els assetjadors”, ha esmentat el ministre, en citar els escarnis que es van produir davant del domicili de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i del vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons.

Gallardón ha titllat l'escarni com una pràctica “profundament antidemocràtica”, en argumentar que una minoria no pot pretendre que es pugui condicionar al legislador en contra de la majoria que l'ha situat al Parlament, “ni tan sols per evitar els desnonaments”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.