Política

política

Front comú a la Diputació en defensa del català

Ahir tots els grups –CiU, el PSC i ERC– van acordar en el ple de la institució interposar un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la l'ús preferent del català

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir interposar un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l'ús preferent del català a la institució. Els grups polítics van escenificar un front comú i, per votació unànime –normalment es fa per assentiment–, van exemplificar-ho.

El portaveu de CiU, Albert Piñeira, va agrair el compromís de tots els grups i, tot i manifestar el respecte per les sentències judicials, va destacar el desacord unànime de la institució. En aquest sentit, Piñeira va remarcar que a la Diputació “mai s'ha qüestionat la cooficialitat del català i el castellà”, i hi va afegir que l'ús habitual i vehicular del català obeeix a la realitat social de les comarques gironines.

El ple també va aprovar un canvi de cooperació per al desenvolupament de les comarques gironines. Aquest conveni el que fa és dotar de contingut econòmic el nou model de funcionament per a la promoció de l'aeroport de Girona durant el període 2013-2016 amb Aeroports de Catalunya.

Finançament

El conveni, que preveu aportar 7.211.600 euros cada any, ha estat signat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, la Cambra de Comerç, l'Associació per a la Promoció del Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI) i Aeroports de Catalunya.

La Diputació de Girona hi aportarà 5.082.000 euros en aquests tres anys. Entre les iniciatives en què es treballa hi ha la recuperació del vol Girona-Madrid, i s'estan enllestint les gestions perquè sigui oficialment una realitat.

LA FRASE

A la Diputació de Girona mai s'ha qüestionat la cooficialitat del català i el castellà
Albert Piñeira
portaveu de CiU a la diputació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.