Política

Wert demana al govern que compleixi les sentències judicials sobre la immersió

El ministre d'Educació considera que només cal “bona voluntat” per habilitat un mecanisme que permeti una immersió lingüística respectant el TC

Assegura que si la Generalitat acata la llei, és possible arribar a un acord amb l'Estat

El ministro d'Educació, José Ignació Wert, ha remarcat a CiU que el límit per arribar a un acord amb Catalunya sobre l'ensenyament en castellà implica respectar el Tribunal Constitucional (TC). Durant la sessió de control al govern espanyol al Congrés, Wert ha afirmat que “no és tan difícil i és el que intentem aconseguir amb la LOMCE, només fa falta un gest de bona voluntat i habilitar un mecanisme que permeti complir aquestes exigències segons les quals la immersió lingüística sigui conforme amb el TC per aconseguir aquest objectiu i que desapareguin aquests litigis”, ha sentenciat.

Així ha respost el titular d'Educació a les preguntes del diputat de CiU al Congrés, Pere Macias, que li ha qüestionat sobre si pensa traslladar a la LOMCE, actualment en fase d'elaboració, la idea d'obligar a ensenyar en castellà si un alumne ho demana.

Macias ha fet aquesta pregunta després que el 10 d'abril passat es donés a conèixer la interlocutòria del TSJC que insta la Generalitat a introduir el castellà a l'aula si els pares d'un sol alumne així ho demanen per via judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.