Política

Duran diu que totes les vies per convocar una consulta necessiten l'acord amb l'Estat

El president d'Unió dona suport a Germà Gordó, defensant que “no està dient cap heretgia”

Diu que l'opinió de Van Rompuy sobre el procés “no està allunyada” de la seva

Les desavinences a CiU sobre la consulta sobiranista continuen. Si dilluns va ser el conseller de Justícia, Germà Gordó, qui va afirmar que un referèndum només seria possible “si hi ha realment un acord amb l'Estat”, i dimarts, el portaveu del govern, Francesc Homs, va esmenar-lo, tot assegurant que la consulta es faria “sí o sí”, avui qui ha posat més llenya al foc ha estat Josep Antoni Duran i Lleida. El president del comitè de govern d'Unió Democràtica ha advertit aquest dimecres que totes les vies per convocar la consulta a Catalunya necessiten l'acord amb el govern espanyol i ha fet costat al conseller Germà Gordó defensant que “no està dient cap heretgia”.

Duran s'ha reunit a Brussel·les amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i ha assegurat que les seves opinions sobre el procés cap a l'Estat propi “no estan allunyades”. El líder democratacristià ha defensat que “el diàleg” amb l'executiu de Rajoy “s'ha d'entendre” per “saber en quin marc s'estableix” la consulta i “quines limitacions té”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.