Política

política

L'alcalde d'Arbúcies exigeix informació del cas Manga

Vol saber si els impostos que va perdonar l'exregidora d'Hisenda Carme Córdova (ERC) al Consell Comarcal de la Selva, segons consta en la investigació, eren de ciutadans d'Arbúcies

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (EPA), es reunirà la setmana vinent amb el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, per tractar les implicacions del cas Manga al municipi. Segons s'apunta en la investigació, l'exregidora d'Hisenda d'Arbúcies Carme Córdova (ERC) va perdonar taxes i impostos a familiars i amics, i llavors va ser encoberta pel també exregidor del mateix grup a Arbúcies Josep Carrapiço. Segons la investigació, Carrapiço va donar diners a Córdova per pagar els deutes que havia “perdonat” quan l'empresa GRS Arc Local, que gestiona els tributs de l'ens comarcal, es va adonar dels fets.

Garriga va demanar fa dos mesos una reunió amb un responsable del Consell Comarcal i de GRS per aclarir si els deutes perdonats per l'exregidora (que en el moment dels fets governava a Arbúcies) eren de ciutadans d'Arbúcies. “Si és així, Arbúcies té dret a saber a quines persones es va poder perdonar deutes”, va dir. A partir de la informació que tingués del Consell Comarcal, l'Ajuntament estudiaria denunciar el cas al jutjat.

Garriga es va mostrar indignat perquè el Consell ha tardat més de dos mesos a contestar. “Se'm deia que esperaven resoldre la qüestió de la presidència, però això vol dir que en aquests dos mesos el consell no ha funcionat? Algú el dirigia, i entenc que deu ser el vicepresident, Jordi Orobitg”, va manifestar l'alcalde. Si els impostos perdonats van ser a arbuciencs els reclamarà “amb interessos”, i no descarta denunciar-los. El regidor Jaume Salmerón ja va expressar en l'últim ple del Consell Comarcal que Arbúcies havia estat directament afectat, però no degudament atès.

LA FRASE

Si es van perdonar impostos a gent d'Arbúcies, el poble té dret a saber-ho
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies

El cas va costar el càrrec a Josep Carrapiço

Josep Carrapiço també era regidor a Arbúcies per ERC quan van passar els fets. En el moment de la detenció del llavors president del Consell Comarcal, Robert Fauria, era secretari d'organització d'ERC. Després de ser citat a declarar, tot i que no va ser imputat en el cas, va dimitir del càrrec. Segons consta en la investigació, Carrapiço va intercedir perquè no se sabés que Córdova havia perdonat impostos, i va aconseguir que li milloressin la feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.