Política

POLÍTICA

Satisfacció pel revés judicial a Llanos de Luna

Els partits celebren la interlocutòria del jutge, que avala les mocions sobiranistes com a expressió política

Els principals partits polítics gironins, CiU, el PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP, van mostrar ahir la seva satisfacció per les interlocutòries del jutge que avalen les mocions sobiranistes dels ajuntaments com una expressió de voluntats polítiques.

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va desestimar el recurs interposat per l'advocat de l'Estat contra l'acord del ple aprovat per l'Ajuntament de Celrà, el novembre passat, en què declarava el municipi territori català lliure, i el de Cassà de la Selva, de suport a la insubmissió fiscal. Aquestes són les dues primeres, però es preveu que se'n resolguin més.

El president de CDC, Pere Vila, i el de la intercomarcal d'UDC, Joan Cañada, respectivament, consideren que la interlocutòria avala que es tracta de voluntats polítiques. Segons Pere Vila (CDC), aquesta és una “gran notícia”, que situa l'escenari allà on es demostra que “la política s'ha de fer des dels gestos i no a cop de decret”. Per això Vila espera que aquesta victòria “representi un punt d'inflexió en la situació caòtica en què estàvem instal·lats des dels últims mesos”.

En aquest sentit, Joan Cañada (UDC) creu que la resolució judicial és “impecable” jurídicament: “Comparteixo totalment el criteri del jutge.”

El primer secretari del PSC de les comarques gironines, Juli Fernández, a banda de compartir la interlocutòria que defensa una voluntat política, creu que l'Estat el que hauria de fer és “pagar el que deu a Catalunya i treballar per sortir de la crisi”. Segons Fernández, s'ha arribat a un punt en el qual s'està decebent la ciutadania i en què s'imposa “no perdre més el temps”.

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, creu que el jutge avala que un plenari és totalment sobirà per prendre decisions polítiques: “Es confirma que a l'Estat espanyol hi ha un partit, el PP, que continua sense tenir tradició democràtica i que ha intentat posar en qüestió políticament i judicialment la sobirania local.”

Marc Vidal, president d'ICV a Girona, coincideix amb l'argumentari del jutge en el sentit que les mocions són intencions polítiques: “També hi ha una voluntat clarament política al darrere d'aquests recursos.”

Josep Maria Rufí, president d'ERC, alerta que s'havia entrat en un terreny perillós i espera que aquesta línia s'estengui a la resta de contenciosos, com ara, per exemple, el de les banderes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.