Política

política

L'alcalde Blanes demana a la regidora trànsfuga que plegui i retorni l'acta

Josep Marigó formula la petició de forma oficial tres mesos després de la marxa de la primera tinenta d'alcalde

Lourdes Fàbrega s'hi nega i seguirà

Josep Marigó, alcalde de Blanes i primer secretari del PSC a la ciutat, va enviar fa uns dies una carta a Lourdes Fàbrega, que al gener va sortir del govern local, demanant-li de forma oficial la dimissió com a regidora i que el partit pugui recuperar l'acta.

“Després d'un temps d'espera, el partit li ha demanat la seva renúncia per tornar al PSC el número de regidors que li han donat els votants i tornar l'equilibri que les eleccions van donar al PSC”, va explicar Marigó. El líder socialista va recordar que han volgut ser “prudents” en tot moment i que li han respectat la petició de temps de reflexió, però que volen “salvaguardar la decisió dels ciutadans”. La carta arriba, segons va explicar Marigó, després d'haver convocat Fàbrega a una reunió en què no es va presentar. Si la petició de renúncia no és acceptada, ho “traspassarem a la federació perquè el partit determini el més adient, perquè ja se'ns escapa de Blanes”, va dir.

Fàbrega encara no ha fet arribar la resposta al PSC i encara està estudiant com la farà, però segons va avançar a El Punt Avui no acceptarà la petició de Marigó. La regidora díscola es negarà a abandonar el plenari municipal. “No penso cedir la meva acta de regidora –va assegurar–. A aquestes alçades, Marigó ja sap que no penso renunciar-hi.” L'exprimera tinenta d'alcalde ho va justificar perquè encara que sigui com a no adscrita a cap grup municipal segueix defensant el mateix: “Jo em vaig presentar amb un programa electoral i penso seguir defensant-lo.” D'altra banda, Fàbrega, que encara milita al PSC, està en procés de reflexió sobre la seva militància i no té decidit si es donarà de baixa.

El PSC va aconseguir en les eleccions de fa dos anys nou regidors. Al gener, però, Fàbrega va anunciar que deixava el govern per discrepàncies amb Marigó. Va mantenir la militància i el partit, de moment, encara no li ha obert cap expedient. Per tant, el ple de Blanes segueix tenint nou regidors del PSC, tot i que el grup municipal socialista està format per només vuit regidors.

LA FRASE

El partit li ha demanat la renúncia per tornat al PSC el número de regidors donat pels votants
Josep Marigó
Alcalde de Blanes i primer secretari del psc local

Plus de 254 € per als regidors del PSC

Blanes té ara un únic tinent d'alcalde –les altres dues van dimitir. Després de la renúncia de Fàbrega, Marigó va decidir integrar tots els regidors del PSC a la junta de govern local, tasca que se'ls retribueix amb 254,75 euros mensuals, que s'afegeix als 543,9 euros que ja ingressen com a regidors delegats i els 675,16 que cobren com tots els regidors, també els de l'oposició. En total, 1.473,81 euros mensuals, no com a sou, sinó com a retribució. Això, però, no suposa cap despesa extra per a l'Ajuntament, perquè se sufraga amb el que s'estalvia
de les dues tinentes d'alcalde dimissionàries. La nova retribució és l'equivalent a la indemnització d'un tinent d'alcalde amb la rebaixa d'un 32,1%. “Mantenim el govern d'austeritat amb què vam començar el mandat”, va assegurar l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.