Política

Publicacions

Un sentiment que no parteix de zero

Km 11. Relats d'abans de la independència' recull onze històries escrites abans de la manifestació de la Diada que reflexionen sobre el procés

Els escrits barregen realitat i ficció, amb temes de vigència actual

L'11 de Setembre de l'any passat va marcar un punt d'inflexió en el moviment independentista català. Però tot i que estigui de plena vigència, aquest sentiment no és nou, i abans de la macromanifestació a Barcelona ja hi havia molt moviment. És justament en aquest context que s'emmarquen els contes que formen part de Km 11. Relats d'abans de la independència, publicat per Cossetània Edicions i els originals dels quals van ser lliurats temps abans que un milió i mig de persones sortissin al carrer per reclamar la independència de Catalunya.

Una data, onze autors

Un l'11 de Setembre que va fer que Catalunya ja no sigui al quilòmetre zero del seu procés cap a l'Estat propi, i d'aquí el títol del llibre. Per seguir amb l'ús de la xifra es va demanar a 11 persones, la majoria periodistes, que escriguessin un relat que tingués alguna relació amb la qüestió nacional. Són Isaac Albesa, Enric Alfonso, Lali Cambra, Cristina Clemente, Carles Marquès, Toni Orensanz, Joaquim Queralt, Jordi Roca i Roger Roig. Completen la llista d'autors Lluís Simon i Joan Martí, periodistes d'El 9 esportiu.

La temàtica dels relats és molt diversa. I els plantejaments que s'hi fan, també. Des de qui escriu una història fictícia a qui situa la narrativa en un futur en què Catalunya ja és independent. Plantejats sovint amb ironia i davant d'una realitat desconeguda a dia d'avui, per les planes hi van deambulant personatges com un espia que treballa per la república catalana i ha d'entregar un maletí que conté una barretina perquè a l'ONU el fet català sigui reconegut o una noia que té un accident al Pedraforca i coincideix que fa que el timbaler del Bruc ressusciti. També hi ha espai per l'humor, amb les necessitats fisiològiques d'un dictador que va governar Espanya durant quaranta anys o per a la reflexió, amb un campament catalanista perdut al Pirineu i com canvia un país. En definitiva, onze perspectives diferents del procés cap a la independència que tracten temes com l'esport, la llengua o el model de desenvolupament turístic del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.