Política

política

Lourdes Fàbrega deixa el PSC però manté l'acta de regidora de Blanes

Sosté que continuarà defensant el programa socialista

Acusa el PSC de decebre la ciutadania amb una manca d'idees i de polítiques d'esquerres

La regidora de Blanes Lourdes Fàbrega, actualment no adscrita a cap grup, s'ha donat de baixa del PSC però mantindrà l'acta de regidora a l'Ajuntament de Blanes. Fàbrega, que va fer públic un comunicat dilluns al vespre, dóna per acabada així l'etapa de reflexió que va començar fa tres mesos, quan va decidir sortir del govern municipal socialista de Blanes i deixar-se un temps per pensar què havia de fer políticament.

Fàbrega, que va deixar el govern municipal “per profundes i persistents discrepàncies polítiques”, recorda que l'executiva del PSC de Blanes li va demanar que deixés l'acta argumentant que la va assolir “anant a una llista amb la sigla del PSC”. Fàbrega afegeix, però, que a part de la llista també hi havia “un programa electoral transformador i d'esquerres”. “La il·lusió transmesa per aquest programa va fer-nos guanyar les eleccions, i és la desviació d'aquest programa electoral el que em va fer sortir del govern”, hi afegeix.

Per Fàbrega, si el partit obliga a triar entre ser fidel a una sigla o al programa “és que està fallant el seu compromís amb la ciutadania”. “Amb això, desprestigia la política i contribueix a minvar la ja deteriorada confiança dels ciutadans en els polítics. Per mi, la tria és doncs clara: fidelitat al programa electoral i a la ciutadania”, hi afegeix. Per Fàbrega, el seu coneixement de l'Ajuntament la situa en una posició “privilegiada per seguir servint Blanes”.

LA XIFRA

15
anys
feia que Fàbrega era militant del PSC, formació que ara deixa.

LA FRASE

Surto del PSC per seguir defensant el projecte amb què va guanyar les eleccions del 2011
Lourdes Fàbrega
regidora no adscrita

Agraeix les mostres de suport

Per Fàbrega, deixar el PSC va ser una decisió difícil, ja que feia quinze anys que formava part de l'agrupació local, i en feia tretze que era regidora. Malgrat deixar el PSC, defensa el programa amb el qual es va presentar a les eleccions i elcontinuarà, diu, reivindicant. “Em sentiré doncs representant no d'un partit polític, sinó dels ciutadans i ciutadanes que van votar el PSC perquè creien en les promeses que feia i que ara se senten decebuts”, exposa la regidora. També afirma que ha rebut moltes mostres de suport, fins i tot d'algun militant socialista, fet que agraeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.