Política

Un fals tuit d'Associated Press sobre un atemptat a la Casa Blanca enfonsa Wall Street

Pirategen el perfil de l'agència de notícies nord-americana amb una piulada sobre dues explosions en què Barak Obama havia quedat ferit

L'alarma creada durant uns minuts ha enfonsat el Dow Jones

El compte de Twitter de l'agències de notícies nord-americana Associated Press (AP) ha estat piratejada durant uns segons i s'ha pogut llegir una piulada que alertava de “dos explosions” a la Casa Blanca en les que hauria resultat “ferit” el president dels EUA, Barack Obama.

“Alerta: Dos explosions a la Casa Blanca i Barack Obama està ferit”. Aquesta ha estat la piulada que s'ha pogut llegir poc després de la una del migdia hora local.

El pànic que ha provocat la piulada durant uns moments s'ha reflectit també en l'índex Dow Jones de Wall Street, que ha caigut i perdut en uns segons tot el que havia guanyat en la sessió d'aquest dimarts, tot i que després els ha tornat a recuperar.

AP ha cancel·lat immediatament el seu perfil de Twitter per evitar que aquest tuit fos retuitejat i ha informat que havia patit un atac informàtic.

“Sembla que el perfil d'AP ha estat atacat, així que qualsevol cosa que s'hagi enviat des del compte és obviament falsa”, ha explicat el corresponsal en cap de l'agència a la Casa Blanca, Julie Pace, a l'iniciar la roda de premsa diària del portaveu d'Obama, Jay Carney, a la residència presidencial.

A continuació, Carney ha afegit: “Puc dir que el president està bé, acabo d'estar amb ell”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.