Política

política municipal

CiU amenaça de deixar de donar suport al PSC a l'Ajuntament de Blanes

El convergent Josep Trias retreu a l'alcalde, Josep Marigó, “prepotència” i “falta d'humilitat” per un article publicat al butlletí dels socialistes locals

El pacte que mantenen a Blanes el PSC –al govern en minoria– i CiU, que li dóna suport des de l'oposició, perilla. El motiu és un article de l'alcalde, Josep Marigó, al butlletí del PSC que s'acaba d'enviar a les llars blanenques i que no ha agradat gens a CiU, que ha amenaçat de retirar el suport al PSC.

“Si vostè continua amb l'actitud que es desprèn d'aquest editorial haurà de remuntar Blanes tot sol i amb el seu grup disminuït i no compti amb nosaltres”, va dir Trias en el ple de dijous. L'exalcalde va assegurar que de la lectura de l'article “es desprèn una certa prepotència i/o falta d'humilitat que no els pot donar el recompte de regidors que formen: ara fins i tot han disminuït en un el seu grup [amb referència a la renúncia de Lourdes Fàbrega]”. Marigó va respondre a Trias i, lluny de retractar-se, va dir: “CiU és lliure de no apuntar-se a tirar el nostre poble endavant.”

L'origen de la polèmica és un text en què Marigó acusa CiU de la mala situació econòmica de l'Ajuntament per no haver pres mesures en el mandat anterior, quan governava la federació amb Trias com a alcalde: “És evident que si l'anterior equip de govern hagués adoptat alguna de les mesures que l'equip de govern actual ha hagut de prendre avui l'Ajuntament de Blanes tindria una millor situació econòmica.”

L'alcalde admet en l'article que algunes mesures que s'han hagut de prendre –que sempre han tingut el suport de CiU– han estat “a contracor” per “reconduir una situació heretada”. En l'article titulat Junts remuntarem Blanes!, que va ser l'eslògan de campanya del PSC en les darreres eleccions municipals, Marigó fa diversos retrets a CiU, entre els quals –i és el que més mal ha fet a la federació– hi ha la “reclamació per un deute de més de deu milions d'euros presentada per l'anterior empresa de recollida d'escombraries”.

LES FRASES

Per reconduir la situació heretada, s'han hagut de prendre decisions que han estat molt difícils i algunes a contracor
Article al butlletí del PSC
Si vostè continua amb l'actitud que es desprèn d'aquest editorial haurà de remuntar Blanes sol
Josep Trias
Cap de llista de CiU a blanes
CiU és lliure de no apuntar-se a tirar el nostre poble endavant
Josep Marigó
Alcalde de blanes i primer secretari del psc local

Es crea la comissió de Nomenclàtor

El ple va aprovar per unanimitat la creació i el reglament de la comissió de Nomenclàtor. L'alcalde, Josep Marigó, va matisar que la creació de la comissió de Nomenclàtor no implica que ara hagin de canviar els noms dels carrers, sinó que tinguin les eines per fer-ho. Marigó, aprofitant l'Any Bolaño que se celebra a la ciutat, va apostar per posar el nom de l'escriptor xilè a algun indret de Blanes, perquè “una part de la seva vida la va tenir aquí”. El grup d'ICV-EUiA va proposar un altre nom: Neus Català, supervivent del nazisme; “amb 98 anys no crec que faci cap malifeta i que se li hagi de retirar el nom”, va dir Francisco Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.