Política

sobiranisme

Malestar a l'AMI perquè l'han exclòs de la cimera

El fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi decidit no convidar a la cimera sobre el dret a decidir –que es farà dilluns al Palau de la Generalitat– entitats que treballen pel referèndum d'autodeterminació i la independència de Catalunya ha causat un cert malestar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'entitat entén que la feina que està realitzant (té més de 700 entitats adherides) justifica sobradament la seva presència.

L'argument del govern, però, és un altre. En aquesta primera trobada només s'hi han convidat els partits partidaris del dret a decidir –és a dir, tots els que formen part de l'arc parlamentari a excepció del PP i Ciutadans–, a més dels presidents de les quatre diputacions catalanes; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), i el Consell de Governs Locals. Fruit d'aquesta primera trobada, l'objectiu del govern és fer una crida a totes les entitats sobiranistes perquè se sumin després a una segona trobada i així continuar el procés.

Justament ahir, el Consell de Governs Locals va nomenar en la seva reunió permanent els representants en la cimera. Seran el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i els alcaldes de Manlleu, el Prat de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat, Pere Prat, Lluís Tejedor i Núria Marín, respectivament.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.