Política

Foment creu que sense pressupost es resta credibilitat a Catalunya

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va demanar ahir concentració i unitat als partits catalans per aprovar el pressupost del 2013, perquè considera que la situació de pròrroga dels comptes mina la credibilitat de Catalunya. “El pressupost s'ha d'aprovar. No podem pretendre ser una part de la construcció europea amb un pressupost que en el mes de maig no està aprovat”, va argumentar. I hi va afegir que prefereix que el govern aprovi els comptes tard, encara que sigui al juliol, abans de tirar endavant la pròrroga que es planteja perquè l'Estat encara no ha concretat el límit de dèficit.

També es va referir a la situació de paràlisi pressupostària que hi ha a la Generalitat l'expresident José Montilla. Al seu parer, el govern ha de negociar l'increment de dèficit amb l'Estat, i aprofitar el marge que ha deixat la Unió Europea per poder aprovar el pressupost com més aviat millor. A més, també considera que “elaborar un pressupost és una obligació de l'administració'' perquè prorrogar els comptes del 2012 és un símptoma de provisionalitat que dóna un missatge '“no positiu''.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.