Política

Duran obre la porta a deixar de ser la cara de CiU a Madrid

Argumenta que l'afecta molt que a Catalunya li diguin botifler i revela que ha pensat a llançar la tovallola

La seva posició entorn de la independència li ha generat crítiques dins la federació

CiU podria haver de buscar un altre candidat per anar a Madrid. El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar ahir que no té clar si repetirà com a cap de llista de la federació al Congrés dels Diputats. Segons va assegurar en una entrevista a Rac1, pateix pel paper que ha tingut en els últims anys de la seva vida política. Va insistir que el seu partit ha defensat sempre les “tonalitats i els grisos”, una posició que “costa d'entendre i que requereix que s'hagi d'explicar moltes vegades”. Per aquest motiu, va admetre que l'afecta molt el fet que a Catalunya n'hi hagi que li diguin “botifler” i que a Madrid li diguin “independentista o cabró”, tot i que això darrer no l'afecta tant.

“Els darrers anys de la meva vida han estat molt marcats per aquesta qüestió”, confessa. Per això, va reconèixer, més d'una vegada ha pensat a tirar la tovallola i deixar la carrera política, però va explicar que finalment no ho havia fet perquè és un home d'una “forta vocació de servei”. També va revelar que alguna vegada li han ofert feines “molt atractives”, i hi va afegir que “ser el dolent arreu” també pot portar a la situació de replantejar-se el futur.

A banda de la decisió que prengui, sobretot els darrers temps alguns sectors bàsicament de CDC han advocat per un recanvi a Madrid. La posició de Duran sobre la independència de Catalunya –ell és més partidari d'una entesa amb l'Estat– sovint s'ha allunyat del full de ruta del govern català i això li ha costat força crítiques dins de la federació.

LA FRASE

M'afecta molt que em diguin botifler a Catalunya i independentista o cabró a Madrid
Josep Antoni Duran Lleida
secretari general de CiU

Corominas: “Encara és aviat”

El vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, va reaccionar als dubtes de Duran dient que encara és molt d'hora per parlar de les eleccions generals –seran el 2015– i del cap de llista. Tot
i això, va remarcar que l'actual secretari general de la
federació és i serà un actiu
de CiU si ell vol. “CiU té un actiu de passat, de present i, si ell vol, de futur, que és Duran”, va concloure.

Tant Duran com Corominas es van referir també a la proposta d'ERC de fer una candidatura unitària a les eleccions europees dels partits que aposten pel dret a decidir. Mentre que Duran ho descarta, Corominas es va limitar a dir que CDC treballarà per fer una llista encara més “sòlida” que l'anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.