Política

El PP valencià s'aferra a la confrontació pels símbols

Vol vetar a les Corts les iniciatives amb el terme “País Valencià” i adverteix que denunciarà qualsevol ingerència

El PP valencià no afluixa en la seua estratègia de confrontació a propòsit de les senyes d'identitat. La gastada qüestió, amb què acostumen el populars a desviar l'atenció d'altres afers que els resulten incòmodes, va centrar ahir el discurs de dos dels seus dirigents. De primer, el secretari general del PPCV va manifestar que la seua formació “no consentirà que ningú faça cas omís de l'acord respecte a les nostres senyes d'identitat” en relació al pacte entre els governs valencià i català a propòsit de la reciprocitat de TV3 i Canal 9.

Serafín Castellano va advertir que en cas contrari l'acord es trencarà “perquè per estar a la comunitat i parlar-ne és indispensable respectar-la”. El número dos dels populars va acusar l'oposició i entitats cíviques de sacsejar la Comunitat Valenciana “en assumir com a valencià el català, la quadribarrada i la muixeranga”.

De forma semblant es va expressar el síndic del grup parlamentari popular, Jorge Bellver, després de presentar una iniciativa en defensa de les senyes d'identitat valencianes que, entre altres coses, proposa que la cambra no tramite aquelles iniciatives en el contingut de les quals no es respecte la denominació oficial de “Comunitat Valenciana” o se substituïsca per una altra com ara “País Valencià”.

Bellver va argumentar que amb aquesta normativa “evitaran ingerències d'altres institucions”, en al·lusió a dues propostes, una del Parlament de Catalunya i una altra de l'Ajuntament de Barcelona, en aquest sentit. “Aquests pronunciaments no poden quedar sense resposta per part de les Corts. Cada ingerència en el contingut de l'Estatut d'Autonomia tindrà resposta”, va reblar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.