Política

política

L'Ajuntament de Figueres, a favor de la sobirania fiscal

El ple de l'Ajuntament de Figueres es va manifestar ahir a favor d'exercir la seva la sobirania fiscal i d'iniciar els mecanismes per fer-ho quan sigui “legalment viable”. La moció va ser defensada per ERC, CiU i AMC. El portaveu de CiU, Josep Maria Godoy, va dir que s'havia introduït aquest matís perquè no vol que els figuerencs hagin d'assumir el cost que pugui suposar.

La CUP es va abstenir perquè la considera “tèbia” i va demanar “valentia”. L'AMC també va fer notar que era descafeïnada, tot i que hi va votar a favor. El PP va votar-hi en contra i el PSC es va abstenir.

Contra Llanos de Luna

CiU, ERC, l'AMC i la CUP de Figueres van aprovar una moció per reclamar la supressió de la delegació del govern espanyol a Catalunya i també les subdelegacions del govern “per obsoletes, inoperants i buides de competències”. La moció també lamenta les accions judicials de la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, contra ajuntaments i demana respecte per a la nació catalana. El PP va votar-hi en contra i el PSC es va abstenir.

Sense quòrum per l'N-II

La moció que va presentar el PSC sobre la urgència de desdoblar l'N-II i l'alliberament de l'AP-7 fins que s'hagin fet les obres només va rebre el suport d'ERC. La resta de grups hi va votar en contra. La CUP i ICV van defensar que no s'ha de fer el desdoblament, sinó que l'AP-7 ha de ser una autovia gratuïta. Per la seva part, el PP va criticar els socialistes perquè considera que quan van ser al govern espanyol no van fer res. Per part seva, CiU va considerar que no és el moment de fer aquesta moció “ara que s'està fent alguna cosa”.

CiU i PP van evitar que prosperés una moció perquè la infanta Crsitina deixi la fundació Gala Dalí. La moció va rebre el suport de la resta de grups.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.