Política

Navarro veu ara la consulta tan “urgent” com la crisi

El primer secretari del PSC viatja a Brussel·les per “internacionalitzar la solució” en comptes del “conflicte”

Pere Navarro va intentar ahir vendre a Brussel·les el federalisme que no li compren al carrer Ferraz de Madrid. El primer secretari del PSC es va entrevistar amb el vicepresident de la Comissió Europea Joaquín Almunia, del PSOE, i avui es reunirà amb alts funcionaris catalans de les institucions comunitàries. “Mas diu que vol internacionalitzar el conflicte i nosaltres el que volem és internacionalitzar la solució”, li va retreure al president, que precisament va viatjar a Brussel·les fa tres setmanes per visitar tres eurocomissaris.

Però alhora, el líder dels socialistes catalans va admetre que celebrar la consulta és tan urgent com sortir de la crisi. “Les dues qüestions són urgents”, reconeix ara Navarro. “Necessitem d'una manera urgent crear un espai de confiança, de diàleg i d'acord perquè es pugui fer la consulta”, perquè “a Catalunya, Espanya i també en el conjunt d'Europa l'aprofundiment democràtic és urgent”, va defensar. Només cinc dies abans, Navarro havia advertit que “dir que la consulta serà el 2014 és enganyar la gent”, perquè “per fer-la bé” es necessita “molt de temps”.

Des de la Comissió Europea, Navarro va acusar Mas d'estar dialogant “poc i malament” amb el govern espanyol i va insistir que “la solució federal és la més apropiada per a Catalunya i Espanya”. No obstant això, “des del punt de vista de la participació democràtica” veu urgent que Catalunya pugui celebrar una consulta similar a la que es farà a Escòcia o a les del Quebec.

LES FRASES DE PERE NAVARRO

Mas diu que vol internacionalitzar el conflicte i nosaltres el que volem és internacionalitzar la solució
Necessitem d'una manera urgent crear un espai de confiança, de diàleg i d'acord perquè es pugui fer la consulta
Dir que la consulta serà el 2014 és enganyar la gent, perquè per fer-la bé es necessita molt de temps
Ens queixem que el govern de Catalunya i el govern d'Espanya dialoguen poc i malament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.