Política

Desestimen el recurs contra Girona per haver-se declarat territori lliure

El jutjat contenciós administratiu desestima el recurs contenciós que havia presentat l'Estat espanyol contra l'Ajuntament de Girona per haver aprovat una moció en què es declarava “territori català lliure i sobirà”. El magistrat considera que l'acord “no comporta per si sol cap efecte jurídic” i afirma que la declaració feta “no és fiscalitzable des del punt de vista estricte del dret administratiu”.

El ple de Girona del mes de desembre del 2012 va aprovar la moció que hi va portar el grup municipal de la CUP, que va rebre els vots favorables de la mateixa CUP, del govern de CiU i d'ICV, mentre que el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

El contenciós de l'Estat contra la capital gironina es va interposar a instàncies de la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que ja havia portat Girona als jutjats pel lloguer de trens per la Diada. Un recurs en què s'admetia que el consistori s'havia excedit en les seves competències, però que renyava De Luna per haver “malbaratat recursos públics”. La doble denúncia contra el consistori va comportar que el ple del març de Girona declarés De Luna persona non grata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.