Política

Montcada va fer “abaixar el llistó” per contractar Carmina Llumà

L'alcaldessa nega al TSJC pressions del PSC per fitxar-la

Es va acordar en una reunió de polítics locals

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC), va declarar ahir com a imputada en un cas de tràfic d'influències davant del magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i v negar que rebés pressions de l'exsecretari del seu partit i diputat Daniel Fernández ni del llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ni del seu germà, perquè contractés com a directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada, Carmina Llumà.

L'alcaldessa va donar veus als companys socialistes per contractar el càrrec. Entre cinc aspirants, un tribunal va seleccionar dues candidates. Després, una empresa de selecció, va dictar “no apta” Llumà en un “informe provisional” perquè no requeria el perfil de gestió de personal demanat pel consistori.

Ahir, una psicòloga de l'empresa va detallar que, després del dictamen negatiu, va mantenir una reunió –desconeguda fins ara– amb l'alcaldessa i regidors, com el d'Urbanisme, en la qual li va acabar de detallar el perfil que necessitaven. Segons la defensa, els calia una professional per entomar tots els problemes urbanístics del municipi, com ara fer subterrani el TAV i actuar contra les urbanitzacions il·legals. Davant això, la tècnica va admetre ahir que “van abaixar el llistó” del psicotècnic i van fer apta Llumà, contractada per decret d'alcaldia el maig del 2012. Per la fiscalia, però, van ser els polítics de Montcada els que van demanar expressament que s'abaixés el nivell.

Per aquest afer, derivat del cas Mercuri, els germans Bustos i Fernández (defensats pel despatx de Cristóbal Martell, igual que Pérez) declaren dimarts com a imputats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.