Política

Primer punt per assessorar sobre la sobirania fiscal

La llibreria Les Voltes de Girona informarà particulars, empreses i institucions que vulguin pagar impostos estatals a través de la Generalitat

Catalunya Diu Prou i l'ANC hi col·laboren

Un únic objectiu: la sobirania fiscal a través d'una hisenda pròpia. I un camí traçat: fer pedagogia de com, amb la llei espanyola a la mà, es pot fer sense problemes el pagament dels impostos a l'Estat a través de l'Agència Tributària Catalana (ATC).

Amb aquest objectiu s'obrirà a Girona, a la llibreria Les Voltes, el primer punt informatiu a Catalunya per assessorar sobre com fer l'ingrés a l'ATC. Si bé entrarà en servei la setmana vinent, ahir se'n va fer la presentació, a càrrec dels seus promotors: la llibreria Les Voltes, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Catalunya Diu Prou. L'objectiu és implicar-hi tothom: particulars, empresaris i institucions.

El responsable de la llibreria, Joan Matamala, va destacar que és important establir les bases de la futura hisenda pròpia i fer-ho a poc a poc, sense errors ni estridències. Segons Matamala, des de la llibreria es facilitarà la informació, però a més també es permetrà poder accedir a assessors i tècnics, els quals explicaran d'una manera més directa quins són els processos: “Els procediments són els que són, no es poden variar i, arribats a aquest punt, res ha de sortir malament”, destaca Matamala, que hi afegeix: “S'ha de ser molt curós perquè no ens podem permetre cap error. Pensem que es faria un flac favor a aquesta iniciativa.” Joan Matamala va voler remarcar també la importància política de la campanya: “No hem d'oblidar, ni deixar de banda, que pagar a través de la finestreta de la Generalitat, encara que ara mateix els impostos vagin a Madrid, té un alt contingut polític. Això ha de ser l'embrió.” Aquest argument va ser compartit per Quim Tella, representant de Catalunya Diu Prou, i Josep Maria Bosch, de l'ANC, que van destacar que amb aquesta iniciativa s'està donant la clau al govern de la Generalitat perquè algun dia pugui fer amb “els nostres impostos el que consideri per Catalunya”.

L'argument de la campanya és que l'Estat està regit per un conveni de finestra única. Això vol dir que qualsevol finestra administrativa és una part de l'Estat. Aquest fet permet fer-les servir per realitzar tràmits. A més, l'ATC té un conveni específic signat amb l'Agència Tributària Espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.