Política

El periodista Hermann Tertsch justifica l'execució de Companys

El periodista escriu a Twitter que la de Companys és “de les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota la democràcia”

L'excap d'opinió d'El País respon així a l'anunci de la querella que ERC vol interposar contra el franquisme a l'Argentina per l'assassinat de Lluís Companys

En el seu compte de Twitter es defineix com a “periodista i columnista d'ABC. També a Telemadrid. Vaig ser corresponsal, redactor en cap, subdirector i cap d'opinió d'El Pais (in better times). I moltes coses més”. Hermann Tertsch, que també és tertulià habitual d'Intereconomia, ha esverat les xarxes socials amb aquest tuit: “ERC es querellarà contra l'Estat per l'afusellament de Companys. De les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota democràcia”.

D'aquesta manera, Terstch feia referència aquest dissabte a l'anunci de la querella que ERC vol interposar contra el franquisme a l'Argentina per l'assassinat de Lluís Companys, dos diputats d'ERC i 43 alcaldes republicans. Aquesta és l'alternativa que han trobat els republicans després que la justícia espanyola hagi tancat totes les portes a anul·lar la sentència contra Companys i a reparar el greuge

La piulada de Terscht ha provocat fins el moment 613 retuits i nombroses reaccions a la xarxa com la de Pilar Rahola, que ho qualifica de “fascisme pur” o la del diputat de la CUP, David Fernández, que ha volgut recordar en un altre tuit: “Al codi penal vigent és enaltiment, humiliació i menyspreu. Article 578. I també incitació a l'odi. Article 510” del mateix Codi, amb penes de “presó d'un a tres anys i multa de sis a dotze mesos”.

Ara bé, lluny de rectificar, Tertsch ha seguit piulant i defensant les seves opinions alhora que continua carregant contra els nacionalistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.