Política

Recurs de l'Estat contra Caldes de Montbui per haver-se declarat territori lliure i sobirà

L'alcalde lamenta que “qui homenatja la División Azul” es dediqui a “intimidar la democràcia local”

Revela que a l'escrit que ha rebut el consistori hi posa “còpia del recurs de Celrà

La Delegació del govern espanyol ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) per haver-se declarat territori “català, lliure i sobirà”. Així ho ha confirmat l'alcalde del municipi, Jordi Solé (ERC), en una piulada a les xarxes socials.

El republicà ha explicat a més que l'Advocacia de l'Estat s'ha equivocat de població, ja a l'escrit que han rebut s'hi pot llegir “còpia del recurs de Celrà”. De fet, aquest municipi del Gironès també va rebre aquest recurs per haver aprovat la moció.

Solé lamenta en una altra piulada que “qui homenatja la División Azul es dedica a intimidar la democràcia local”, en referència a la polèmica participació de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, en un acte d'homenatge a la unitat espanyola que va lluitar al costat de l'exèrcit de l'Alemanya nazi. “De fet, la cosa quadra”, afegeix.

Caldes de Montbui es va declarar “territori català, lliure i sobirà” en el ple del 28 de febrer del 2013. La moció, presentada per l'equip de govern d'ERC, amb majoria absoluta al consistori, demanava al Parlament de Catalunya que “treballi per aconseguir aquesta fita com abans millor”. La declaració es va aprovar amb els vots d'ERC i CiU. El PSC i ICV-EUiA es van abstenir el PP hi va votar en contra.

El poble també forma part de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.