Política

Una seixantena d'artistes, en el Concert per la Llibertat

Es posaran a la venda 70.000 entrades a partir de dilluns a un preu que oscil·la entre els 12 i els 150 euros

Com a activitat prèvia a l'espectacle, al Camp Nou es farà una fira d'entitats a l'exterior del camp

Noms com ara els de Sopa de Cabra, Gossos, l'Elèctrica Dharma, Peret o Paco Ibáñez s'han afegit al ja confirmat de Lluís Llach com a participants en el Concert per la Llibertat, que es farà el 29 de juny al Camp Nou i que congregarà una seixantena d'artistes [vegeu gràfic] que hi actuaran gratuïtament a favor de la independència de Catalunya. Una iniciativa que pretén ser una demostració de força de la societat civil per a la creació de l'estat propi català i que té com a segon epígraf 2014: Fem-ho possible, amb la vista posada en el referèndum que s'hauria de fer l'any vinent.

L'escenari del Camp Nou estarà compost per un bosc d'escales de mà que volen representar “que la llavor ha estat plantada” i que Catalunya pujarà a dalt, com si al final hi hagués la llibertat i la independència. Es posaran a la venda unes 70.000 localitats a un preu que oscil·larà entre els 12 i els 150 euros –en funció del lloc– a partir de dilluns. Es poden adquirir a través del web www.concertperlallibertat.cat i dels canals TresC, Telentrada i Atrápalo.

Quatre hores de música

A partir de les vuit del vespre i fins a les dotze de la nit aniran desfilant els artistes, que interpretaran peces relacionades, precisament, amb la llibertat, la transformació i la independència. El responsable artístic del concert, Gerard Quintana, va explicar que les cançons se sentiran en català però també en altres idiomes, com ara l'anglès, l'alemany, el gallec, el basc, el grec o el castellà, perquè tothom s'hi senti identificat. A més, seran cançons que es podran reconèixer amb facilitat. Ja siguin composicions pròpies dels artistes, versions o, fins i tot, adaptacions de peces de Llach, que als anys vuitanta va omplir el Camp Nou. El músic, a través d'un vídeo, va voler deixar clar que ell serà “un de tants” en el compendi d'artistes que desfilaran per l'escenari. “Aquest ha de ser un camí més definitiu”, segons Llach, que el que es va obrir fa tres dècades. “La música es posa al servei de la llibertat”, va reflexionar Quintana.

Tots els assistents a la presentació del concert es van mostrar ahir convençuts que serà un èxit. A partir de les quatre de la tarda hi haurà una fira d'entitats a l'exterior de l'estadi per començar a escalfar l'ambient com a activitat prèvia a les actuacions. Però la desfilada d'artistes no s'ha d'entendre únicament com un espectacle musical. També hi ha un rerefons, que és el que de veritat importa: deixar constància que la societat civil s'involucra en el camí cap a la independència. “És un temps en què passen moltes coses, i cal que des de la societat civil empenyem i acompanyem el procés”, va dir la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Òmnium assumeix l'organització del festival amb el suport d'una tretzena d'entitats, que alhora donaran suport posteriorment a l'ANC, que serà qui s'encarregarà de la cadena humana per la independència que es vol preparar des d'Alcanar a Portbou amb vista a la Diada. “Aquest és el punt de partida per a la feina que farem durant l'estiu per la celebració de l'Onze de Setembre. El que vivim és un procés únic i és molt important que tothom mantingui la unitat”, va asseverar la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que hi va afegir que l'espectacle al camp del Barça servirà per agafar força per la Diada.

La societat civil és conscient que estan passant moltes coses, però encara queda feina per fer
Muriel Casals
presidenta d'òmnium cultural
El concert és una cita important, perquè demostrarà la unitat de la societat civil en el procés
Carme Forcadell
presidenta de l'ANC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.