Política

L'exalcalde de Reus diu que no va fer “res il·legal”

Lluís Miquel Pérez, que va declarar ahir com a imputat pel cas Shirota, defensa que des d'Innova es va treballar “pel bé de la ciutat”

Veu desproporcionada la citació de tots els membres del govern

Tranquil i amb la convicció de “l'absoluta i contundent legalitat” de l'actuació de l'Ajuntament de Reus en l'afer Innova. Amb aquestes paraules va resumir ahir les seves sensacions l'exalcalde reusenc Lluís Miquel Pérez (PSC) a la sortida de la seva declaració davant del jutge com a imputat pel cas Shirota, en què s'investiga l'aval públic a aquesta empresa de capital mixt. “No he fet res il·legal, i tot el que vam fer va ser pel bé de la ciutat”, va assegurar Pérez, que va comparèixer davant del jutge durant gairebé dues hores.

L'exalcalde va considerar, però, desproporcionada la decisió del jutge instructor de citar en qualitat d'imputats tots els membres del govern que ell va presidir el mandat passat (PSC, ERC i ICV), ja que van ser els que van votar a favor de l'aval al ple. “Amb citar-me a mi i citar el secretari municipal i el president del consell d'administració n'hi havia prou. És el primer cas que conec que es fa una cosa així”, va afirmar.

En tot cas, Pérez també va apuntar una possible intencionalitat política, com ja havia fet el seu advocat dimarts passat. “És legítim que així sigui, però també és evident que hi ha una voluntat política que això tiri endavant.”

La llengua endarrereix les declaracions

La voluntat de l'exedil d'ERC Empar Pont de declarar en català va retardar el procés per la manca de traductor. Finalment, Pont va acceptar declarar en castellà. Ahir també va passar pel jutjat el darrer dels citats, l'exnúmero 2 del PSC, Eduard Ortiz. Als catorze edils se'ls inculpa de malversació de fons, prevaricació i delicte societari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.