Política

hisenda municipal

El ple de Blanes reclama 4 milions de deute al govern

Vol que la Generalitat li reconegui les partides impagades i les aboni

CiU no hi dóna suport i s'absté

L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir demanar a la Generalitat els 4 milions d'euros que, segons assegura, li deu. Es va aprovar amb els vots del PSC, ICV-EUiA i el PP. “Demanem a la Generalitat que ens reconegui el deute i ens digui com ens el pagarà”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó (PSC).

CiU, a diferència del que va fer l'any passat en una moció similar que va aprovar, es va abstenir, perquè en el text “falta aprofundir en els motius pels quals la Generalitat no pot pagar”, segons va dir el regidor Joaquim Torrecillas. L'exprimera tinenta d'alcalde socialista Lourdes Fàbrega, ara regidora no adscrita, també es va abstenir “per vergonya”. Va denunciar que el document que justifica la quantia del deute –que va facilitar a tots els assistents– és un full sense signar, datar ni segellar, amb una petita llista amb números rodons. Els números també van ser qüestionats per la resta de partits. L'interventor ho va justificar dient que no es podia posar una xifra exacta, sinó que es tractava d'“iniciar un procés” amb el govern. Ara bé, l'any passat, quan es va debatre la moció, es va emetre un informe d'intervenció que xifrava el deute en 3.369.959,44 euros.

Tot i això, gràcies al document que va fer públic Fàbrega, es va saber que, segons el consistori, el deute de la Generalitat és, entre altres motius, per les llars d'infants (690.000 euros), les obres a Joaquim Ruyra (650.000), el contracte programa 2012-2015 (653.000), personal (560.000) i el fons de cooperació local (490.000).

Unitat pel pla d'usos a l'espai natural Pinya de Rosa

La del deute no va ser l'única petició que l'Ajuntament va aprovar ahir traslladar a la Generalitat. També es va acordar, en aquest cas per unanimitat, demanar la convocatòria del Consell Rector del Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) Pinya de Rosa i que s'aprovi el seu pla d'usos. Aquest any se celebra el desè aniversari de la declaració com a PNIN d'aquest espai natural, que ara pertany a un grup inversor de països de l'est d'Europa. “Alguna de les animalades que està fent la propietat no passarien amb un pla d'usos”, va dir Víctor Catalan, d'ICV-EUiA. També ahir, ICV-EUiA va presentar al Parlament una proposta de resolució en aquesta línia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.