Política

Els diputats d'ERC al Congrés paguen els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana

La portaveu de Catalunya Diu Prou, Carme Teixidó, assegura que ja hi ha 12 ajuntaments que han fet els pagaments a l'agència catalana

Alfred Bosch recorda que és el que fa “normalment qualsevol ciutadà del País Basc i Navarra”

Els diputats d'ERC-Rcat a Madrid, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han fet el pagament de l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya. “Hem vingut a pagar el que toca, allà on toca i quan toca”, ha indicat el portaveu dels republicans al Congrés del Diputats, Alfred Bosch, que ha qualificat l'acció d'un “acte de normalització fiscal”, perquè, ha recordat, és el que fa normalment qualsevol ciutadà del País Basc i Navarra: “pagar els seus impostos als seus països”.

La portaveu de Catalunya Diu Prou, Carme Teixidó, ha assegurat que ja hi ha 12 ajuntaments que han fet els pagaments a l'agència catalana, i que s'han aprovat més de 40 resolucions a diversos consistoris per fer-ho en els propers trimestres.

“Considerem del tot urgent i necessari que en la situació que es troba el país puguem recaptar els nostres propis impostos”. Així de contundent s'ha mostrat Bosch a l'hora de defensar el pagament dels impostos a l'agència catalana. En aquesta línia, ha insistit que és una necessitat “urgent” per tal d'atendre hospitals, escoles i infraestructures.

Així, en una acció que entenen com una “normalització”, Bosch, acompanyat de Tardà i Jordà, ha defensat que fer el pagament de l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya és el que fa “normalment” qualsevol ciutadà de Navarra o del País Basc.

En aquest sentit, Bosch ha afirmat que és un acte “plenament legal” que està recollit a l'Estatut de Catalunya i ha instat la ciutadania a fer-ho, malgrat que els impostos seran traslladats a l'Estat. “Regeix el principi de finestreta única i, per tant, hem vingut a pagar a l'Estat”, ha dit Bosch, tot aclarint que el que ha fet fins ara la Generalitat és traslladar-ho al govern espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.