Política

Mas i Duran es reuneixen a Palau per exhibir unitat

Es troben després que Duran qüestionés el procés sobiranista i l'aposta electoral de CiU, i mostren normalitat

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida es van deixar veure ahir al Palau de la Generalitat. Els líders de CDC i UDC van exhibir unitat després de mantenir una reunió que els seus partits, de manera coordinada, van situar en la “normalitat” de la relació entre els dos dirigents. La fotografia es produïa després del reguitzell de declaracions polèmiques amb què Duran va posar en qüestió les passes fetes en el procés sobiranista, l'ús de la futura llei de consultes i l'aposta electoral de CiU per l'estat propi com a causa de la davallada electoral de la federació. “Quan algú fa el discurs d'una altra formació política sempre acaba guanyant l'original”, havia dit el dia abans, referint-se a ERC. Amb aquests precedents, la reunió s'interpreta com una crida de Mas a la unitat dins la federació.

El president de la Generalitat, de fet, ja va llançar aquest missatge dilluns en la trobada de l'executiva de CiU, a la qual Duran no va assistir, i en què els màxims dirigents dels dos partits es van conjurar per renovar el compromís amb la consulta i el pacte de governabilitat signat amb ERC.

“És habitual que el president i el senyor Duran i Lleida mantinguin trobades”, va remarcar el conseller de la Presidència, Francesc Homs. El mateix missatge transmetien des de la seu dels socialcristians, subratllant que els dos dirigents de la federació tenen contactes cada setmana. Homs va diferenciar el “relat públic” que es fa sobre la salut de la federació i la “vivència” “pròpia” de la relació entre els dos partits.

L'entrevista segella, així, el compromís assumit per les direccions de les dues formacions en l'executiva en què Duran no va ser present. La fotografia d'unitat es va fer quan les càmeres esperaven prendre imatges d'una altra reunió del president Mas amb alcaldes del Baix Llobregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.