Política

Bauzá i el fracàs escolar absolut

DES DE LA TRONA

L'altre dia, el president de les Illes Balears, va anar a Madrid a una reunió amb els barons del PP per això del repartiment del pastís, on el senyor Monago semblà ser el rei del ramat. Perquè estava més furiós que una mona. Com Extremadura és la que menys aporta i la que més s'emporta, —com Andalusia i Madrid—, no vol que Catalunya, el País Valencià, les Illes i Múrcia, (l'eix mediterrani), tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques, per poder sobreviure. Perquè des de la seua perspectiva, —la de Monago i la de Madrid—, com els mediterranis no són ‘espanyols', (o no ho són tant com ells), els habitants dels països de parla catalana, no tenim drets, ni lingüístics, ni a decidir, ni fiscals, ni socials. O no tenim tants drets com ells. Ells sempre primer que nosaltres. Perquè, com deia Aguirre, els catalànics (valencians i balears, també) som estrangers. Per això, —des del ‘vulnerabilissim' ‘front' mediterrani—, tot el que no siga aconseguir, —com els extremenys o els madrilenys— pagar els que menys i rebre els que més, és un ultratge.

En aquella reunió quan es feren una foto de ‘família', el president de la Comunitat de Madrid li passava el braç pel coll del senyor Bauzá i aquest s'orgasmiava de delit. Vostés diran que m'ho invente, però és verídic. Perquè sé llegir els llavis des que treballí a un centre educatiu de sords. En ser la reunió un absolut fracàs i no arribar a cap acord, el de Madrid li deia al de les Illes “Hemos fracasao por culpa del lapao”. Immediatament, al president de les Illes li va venir la il·luminació i va dir, “eureka, si hi ha fracàs escolar és per la immersió lingüística”. Aquestes seran les meues declaracions triomfals en tornar a les Illes, he descobert la llum. Gràcies Madrid, m'has donat un titular per eixir en la premsa ‘nacional' i donar-los pel sac als meus súbdits illencs.

¿Com té tanta poca vergonya aquest paio, si les Illes Balears foren territori MEC (estatal) fins a fa quatre dies? Si les Illes, junt al País Valencià, és en la pràctica polític quotidiana, per sobre de dictadues i ‘democràcies', sucursal colonitzada des de fa segles? Si al PV i a les Illes no hi hagut mai, realment, immersió lingüística. Però si l'espanyol és encara llengua de l'Imperi i s'imposa a cor que vols, sense respectar els drets de l'alumnat, valencians o balears, a rebre l'ensenyament en la seua pròpia llengua. Per això Sebastià Alzamora, el 30 de maig, li replicava al president de les seues Illes, “Mira qui parla de fracàs escolar”, dient-li que “a les Illes Balears no hi hagut mai immersió lingüística pròpiament dita”.

El govern balear actual, com el valencià, dóna proves d'immersió corruptiva basada en la submissió absoluta als dictats de Bauzá com a currículum meritocràtic per escalar posicions governamentals. I, en fi, un president que promet llibres de text en ‘lléngo baléa' és algú que fa ostentació pública de fracàs escolar, li etzibava Alzamora. I em sembla que encara s'ha quedat curt i ha sigut massa benvolent. Perquè, el que Bauzá volia dir, —com la gent més nacionalcatòlica dels meu poble durant la dictadura de Franco—, és que parlar una altra llengua distinta a la llengua imperial és un fracàs. Li ho va insinuar el ‘mafioset' que ha substituit a l'Aguirre com a ‘capo' de Madrid, i Bauzá, —com a bon corregidor—, ho va repetir pensant que era paraula de Déu. Li té al·lèrgia absoluta al reconeixement i acceptació del dret a la diversitat. Si fos per ell, —com s'està comprovant que fa en la pràctica—, es carregaria el català de les Balears, amb la perversa i diabòlica estratègia de ‘dialectalitzar-lo' i fragmentar-lo en llengües diferents, amb nom, variants i llibres de textos distints d'acord a cada illa. Per acostar el fracàs, ara sí, exterminista, al poble i la llengua de les Balears i imposar el madrileny. En llengua, cultura, fiscalitat i nació. Per a això l'han posat. Perquè a la pròxima vegada, no li proposa al senyor Rajoy que dividisca el nom del castellà, per províncies. Així es multiplicaran el nom i les llengües: en cacerenyo, malaguenyo, jeresà, albacetenyo, guadalajarenyo, madrilenyo, toledà, sevillà, cordovés, huelvà, almerià, vallidasolità, lleonés, concà, teruelés, riojà, santanderés, sorià, avilesà, zamorà, salmantí etcètera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.