Política

L'organització del 29-J vol encabir més gent al Camp Nou

Ja s'han adquirit 60.000 entrades i l'organització n'ha aturat la venda en espera de saber si es poden habilitar més localitats

Òmnium Cultural agraeix la massiva resposta dels espectadors

L'èxit del Concert per la Llibertat, que se celebrarà el 29 de juny al Camp Nou, no té aturador i les localitats “pràcticament” s'han esgotat. L'organització ja ha venut 60.000 entrades i ahir va decidir aturar-ne temporalment la venda, perquè en quedaven molt poques per internet –i bastant aïllades les unes de les altres– i es volia evitar un col·lapse. En vista d'aquesta situació, Òmnium Cultural i les altres entitats coorganitzadores busquen fórmules per intentar encabir més gent a l'estadi. El problema és que alguns d'aquests nous seients podrien tenir problemes de visibilitat amb la ubicació actual de l'escenari i per aquest motiu l'organització vol estudiar quines alternatives es poden posar en marxar. Ahir a la tarda va haver-hi una reunió d'una comissió tècnica per analitzar aquesta qüestió.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va fer ahir una valoració extraordinàriament positiva de la resposta de la gent: “Hi ha hagut una allau de peticions per aconseguir entrades per al concert. Ens agrada veure que el país continua més viu que mai i amb ganes de reivindicar la nostra llibertat”, va ressaltar, i va afegir-hi: “Veure l'energia, la passió de la gent per combinar la música, les arrels i l'anhel de llibertat ens ha de continuar donant forces per avançar en el procés que hem engegat”

La venda d'entrades es va posar en marxa dilluns a les dues del migdia i se'n van oferir entre 62.000 i 65.000 a uns preus que oscil·laven entre els 12 i els 150 euros. Evidentment, no es va habilitar tota la capacitat del camp del Barça –uns 98.000 seients– perquè el gol sud, just darrere de l'escenari, és una zona cega on els espectadors no podrien veure res. La demanda de sol·licituds va ser tan espectacular que en només cinc hores ja se n'havien comprat 40.000, tot i que una part estaven reservades des de feia dies per als socis d'Òmnium, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la resta d'entitats que participen en aquest esdeveniment.

En alguns moments de dilluns, el servidor d'internet es va col·lapsar i els usuaris van haver d'esperar prop de tretze hores per aconseguir el seu torn i poder adquirir els tiquets. “Lamentem les incidències que hi ha hagut aquest parell de dies. La demanda ha estat tan elevada que el servei ha tingut moments de saturació”, assenyala Casals.

El concert està previst que comenci a les vuit del vespre amb l'actuació d'una seixantena d'artistes, com ara Lluís Llach, Sopa de Cabra, Gossos o Paco Ibáñez. Serà llavors quan totes les mirades se centraran en l'escenari, que estarà format per un bosc d'escales que volen representar que “la llavor ha estat plantada” i que Catalunya podrà pujar cap amunt, on hi ha la independència i la plena llibertat –vegeu muntatge en aquesta pàgina.

LA FRASE

Ens agrada veure que el país continua més viu que mai i amb ganes de reivindicar la nostra llibertat
Muriel Casals
PRESIDENTA D'ÒMNIUM

Mobilització des del territori

El concert del 29-J també comportarà una important mobilització de persones que es desplaçaran fins a Barcelona amb autocars des de diversos punts de Catalunya. Les assemblees territorials d'Òmnium i l'ANC ja han posat en marxa tota la logística per poder traslladar-hi el màxim nombre de persones. Ahir, a través de Twitter, ja es feien diverses crides. Per exemple, el Casal Independentista El Forn de Girona recordava que hi ha temps de comprar les entrades que tenen a la seva disposició fins al dia 9 i que el preu, incloent-hi l'autocar, és d'entre 27 i 29 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.