Política

Òmnium estudia posar pantalles a Barcelona per seguir el concert del 29-J

Seria una manera de donar sortida a les sol·licituds d'entrades que quedin desateses

L'organització continua estudiant com habilitar més seients al camp

Òmnium Cultural continua buscant fórmules imaginatives per intentar que el Camp Nou pugui encabir més persones en el Concert per la Llibertat, el 29 de juny. La solució, però, s'albira complicada, perquè no serà possible habilitar gaires més localitats –el gol sud, darrere de l'escenari, és una zona inhàbil.

Mentrestant s'estudien altres alternatives per poder donar sortida a les nombroses sol·licituds d'entrades que no es puguin satisfer. Una de les possibilitats que hi ha sobre la taula és col·locar pantalles gegants en alguns punts de Barcelona per tal que la gent pugui veure en directe l'esdeveniment. Però, de moment, el projecte encara es troba en la fase inicial, perquè l'Ajuntament no ha rebut cap petició formal d'Òmnium. Si aquesta idea funciona, tampoc no es descarta que es traslladés a
altres poblacions.

Seria una manera de demostrar a la comunitat internacional que el sobiranisme té una força brutal i que hauria pogut omplir dos Camps Nous.

En un primer moment es van posar a la venda entre 62.000 i 65.000 entrades i el Barça va decidir deixar alguns punts de l'estadi buits per motius de seguretat. Ara es negocia amb el club blaugrana si es poden obrir algunes d'aquestes zones, que principalment estarien situades a sota la llotja i també en un lateral. Si s'arriba a un acord, es tornaria a obrir la venda de localitats per internet. A hores d'ara no se sap quants seients nous hi hauria, però és bastant difícil que siguin més de 10.000.

Un dels cantants que participaran en el festival serà Dyango, fet que ha provocat sorpresa en alguns sectors de Madrid, com es va demostrar ahir en el programa Más claro, agua de la cadena televisiva 13TV. La presentadora es mostrava estranyada pel fet que Dyango, que té com un dels seus principals èxits la cançó Suspiros de España, ara podia ser independentista. Dyango va assegurar que se sentia més català que espanyol i que el concert no només està enfocat cap a la independència, sinó també al dret a decidir.

Artur Mas, absent del Camp Nou

El president de la Generalitat, Artur Mas, és el primer polític que cau de la llista de vips del Concert per la Llibertat. No hi podrà assistir perquè el mateix dia està previst el matrimoni de la seva filla a Menorca. El casament de la seva filla, lògicament, li impedirà ser a temps a Barcelona. La família Mas acostuma a viatjar tots els estius des de fa dècades a Fornells i, per això, la filla gran del president va escollir aquest poble menorquí per a la celebració del casament. La data de la boda se sabia des de fa mesos. Els partits sobiranistes preveuen enviar representants per donar suport a les reclamacions del concert.

sergi picazo

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.