Política

Dyango, independentista

El cantant reclama la independència de Catalunya durant un programa de la cadena 13TV que li recrimina la participació al Concert per la Llibertat

Afirma que ara mateix se sent més català que espanyol

  • Una imatge recent del cantant JOSEP LOSADA.

El cantant català Dyango, que participarà en el Concert per la Llibertat que se celebrarà el proper 29 de juny al Camp Nou, ha reclamat aquest dimecres la independència de Catalunya durant el programa Mas claro, agua que s'emet a la cadena de la Conferència Episcopal Espanyol 13TV.

La presentadora del debat polític Isabel Durán ha recriminat al cantant via telefònica la seva participació al concert, sobretot perquè el 1980 va representar Espanya al festival de la OTI i un dels seus grans èxits és Suspiros d'Espanya. Dyango ha contestat que actualment se sent “més català que espanyol”. “M'he sentit espanyol durant tota la meva vida, però curiosament ara mateix em sento més català que espanyol”, ha afirmat.

El cantat de boleros també ha explicat que el concert “no solament és per demanar la independència de Catalunya sinó per demanar el dret a poder votar el que nosaltres volem i que per suposat amb el temps pot arribar a ser la independència”.

Dyango, que ha estat titllat d'oportunista per un dels tertulians del programa, considera que la gran majoria del poble català vol trencar amb l'Estat espanyol i creu que s'ha d'aprofitar aquesta “ocasió perquè mai més a la vida es tornarà a produir una conjuntura com l'actual per poder intentar el desig de tot un poble”.

A la pregunta Se sent orgullos de ser espanyol que el programa feia a la seva audiència, i que Durán ha traslladat a Dyango, el cantant ha contestat: “M'ha agradat ser espanyol, però em sento orgullós de ser català”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.