Política

Reus aprova pagar els impostos a Catalunya

El ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar ahir de sorpresa, i gràcies a l'absència a la sala de la primera tinenta d'alcalde del PP, Alícia Alegret, la moció presentada per Ara Reus i que demanava al consistori reusenc que a partir d'ara pagués els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. La moció es va aprovar gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, Carles Pellicer (CiU), que va decantar la balança a favor del sí davant l'empat a 13 vots que s'havia produït. CiU governa a la capital del Baix Camp en coalició amb el PP, que ahir va votar en contra de la proposta, juntament amb els regidors del PSC.

La moció, però, va tirar endavant amb la inclusió d'una sèrie d'esmenes proposades per CiU, i que limiten la seva aplicació de manera immediata. Així, els convergents van afegir al text original presentat per Ara Reus que la renúncia a pagar els impostos a l'Estat es faria quan fos legalment possible, fórmula que la federació ha emprat en altres ajuntaments del Camp de Tarragona. La moció modificada va tenir el suport també del regidor de la CUP.

Reus acumula un historial llarg de mocions de caire sobiranista rebutjades. Fins a dos cops el ple municipal ha debatut la possibilitat d'adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (l'última, impulsada per diverses entitats) i sempre ho ha rebutjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.