Política

Carme Forcadell és la més votada en les eleccions de l'ANC

Dels 25 membres escollits en la candidatura nacional, 12 són nous

Riera, exdirigent d'Unió de Pagesos, hi entra

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va donar a conèixer ahir els resultats de les eleccions per escollir el nou secretariat, que estarà format per 75 membres, 25 dels quals són triats a través d'una candidatura nacional i única per a tots els territoris. És en aquesta candidatura on el nom de l'actual presidenta, ara ja en funcions, Carme Forcadell, ha aconseguit el major nombre de vots (2.848), seguit de Pere Marfany (1.963) i Pep Riera (1.908). Riera és un vell conegut dels moviments socials i sindicals des que va dirigir Unió de Pagesos.

D'altra banda, Marfany forma part del col·lectiu que es va presentar a aquestes eleccions, Un Equip i un Projecte, cap a la Independència, els membres del qual han obtingut bons resultats per formar part, tots ells, dels 25 membres del secretariat. Alguns d'ells ja n'havien format part abans de l'Assemblea Constituent.

La llista definitiva no serà oficial fins al dimecres, dia 12 de juny, ja que el reglament preveu un període de temps per estudiar les reclamacions que es presentin. A més a més, i en el moment de tancar aquesta edició, encara no s'havien fet públics tots els resultats definitius, ja que faltava el recompte d'onze taules, raó per la qual alguns membres destacats que han quedat just a les portes d'entrar o no podrien acabar formant part del nou secretariat.

Dissabte que ve, el nou òrgan es reunirà per triar el comitè permanent i designar-ne el president i vicepresident.

Resultats encara provisionals

L'anterior membre del secretariat de l'ANC, i històric dirigent del MDT, Carles Castellanos, s'ha quedat a les portes, amb 996 vots, de formar part dels 25 membres que han de formar part del nou òrgan gestor de l'entitat. Amb tot, la llista definitiva no se sabrà fins al dia 12, un cop s'hagi fet el recompte de totes les taules. Ahir al vespre, el membre que tanca el grup dels 25 és Enric Fontanals, amb 1.012 vots. Amb Fontanals, altres membres nous són: Joan Contijoch, Gemma Cots, Victor Cucurull, Albert Calero, Óscar Mascarilla, Carles Segura, Teresa Canas, Oriol Sallas, Jordi Murgó i Enric de Vilalta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.