Política

Aznar adverteix que la constitució té mecanismes per evitar la “gravíssima deslleialtat d'alguns”

L'expresident del govern espanyol insta a tancar qualsevol discussió sobre la sobirania de la “nació espanyola”

Exigeix a Rajoy que aprofundeixi les reformes per continuar “el projecte nacional” del PP

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha apel·lat a la unitat de l'Estat i ha recomanat tancar qualsevol discussió sobre “la nació espanyola i la seva sobirania”. Sense fer referència explícita a Catalunya, ha advertit que hi ha mecanismes a la constitució per evitar la “gravíssima deslleialtat d'alguns”.

Durant la seva conferència aquest dilluns al Club Siglo XXI, el president de la FAES ha carregat amb duresa contra els nacionalismes perifèrics i el procés sobiranista iniciat a Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que “el compromís que equilibra la unitat i la diversitat de l'estat autonòmic no pot ser malbaratat per la gravíssima deslleialtat d'alguns”. L'exlíder popular ha apuntat que la constitució espanyola disposa dels mecanismes necessaris per “evitar-ho”.

Aznar ha defensat que l'“estabilització” de l'estructura territorial de l'Estat es faci “garantint la unitat nacional tant com l'autonomia” i assegurant la “igualtat” i la “solidaritat” de tots els espanyols.

Segons ell, l'Estat ha de deixar clar que “no està oberta la discussió” sobre “la nació espanyola i la seva sobirania”. En aquesta línia, ha reclamat que qualsevol nou acord es faci “per reforçar la nació i no per debilitar-la”.

Durant la seva intervenció, Aznar també ha instat l'executiu de Mariano Rajoy a dur a terme “reformes incisives més enllà de l'aprimament de l'aparell públic”.

Així, l'expresident ha dictat un profund programa de reformes per a l'executiu de Marino Rajoy amb l'objectiu de “donar continuïtat al projecte nacional que va formular el PP davant els espanyols” i en que aquests “s'hi van reconèixer”.

Entre d'altres mesures, ha tornat a advocar per una baixada d'imposts amb l'argument que el sistema fiscal “no s'adapta a la societat”. També ha urgit a reformar les administracions públiques ordenant de manera eficient el repartiment de competències.

L'exlíder del PP ha fet aquestes declaracions en el marc del cicle de conferències organitzat per l'expresident valencià i exministre Eduardo Zaplana amb motiu de les commemoracions del 35è aniversari de la constitució espanyola. A diferència de l'última aparició pública de l'expresident del govern espanyol, aquesta vegada sí que s'han vist entre el públic alguns membres de l'actual govern, com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría o el ministre d'Indústria, José Manuel Soria. En representació del PP hi ha acudit el vicesecretari d'Organització, Carlos Floriano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.