Política

La comissió del dret a decidir s'encalla en espera de data

Núria de Gispert inicia reunions amb els grups parlamentaris però es descarta que la convoqui aquesta setmana

CiU i ERC, les dues úniques formacions que encara no n'han designat els membres

La comissió del dret a decidir continua sense data de convocatòria, malgrat que la seva creació va ser aprovada fa un mes amb els 106 vots de CiU, ERC, el PSC, ICV i la CUP. La presidenta del Parlament i responsable de la comissió, Núria de Gispert, va anunciar, inicialment, que la trobada de tots els grups per definir el full de ruta de la consulta se celebraria aquesta setmana. A hores d'ara, però, res sembla indicar que es pugui portar a terme tenint en compte que la convocatòria de les comissions s'han d'anunciar amb dos dies d'antelació. De Gispert s'ha dedicat els últims dies a reunir-se amb els portaveus dels grups parlamentaris. Concretament amb els del PSC, Maurici Lucena; el PP, Enric Millo, i el portaveu de C's, Albert Rivera. El PP i C's van descartar des del primer moment participar en la consulta, mentre que els socialistes hi han mostrat recels pel contingut. Tot i això, el PSC ja va designar ahir els seus interlocutors. A Lucena l'acompanyarà el diputat Ferran Pedret.

La CUP ha nomenat els diputats David Fernández i Quim Arrufat, i ICV, un dels partits que va encapçalar la demanda de constituir la comissió, estarà representada per Dolors Camats i Jaume Bosch. Ahir, Camats va mostrar la seva perplexitat pel fet que encara no s'hagi convocat quan al seu parer la comissió és “més necessària que mai” i encara més quan ja hi ha sobre la taula el nivell de participació que hauria de rebre la consulta o els tràmits per fer arribar la petició al govern espanyol.

ERC al·legava ahir motius d'agenda per no haver designat els seus membres. CiU es va limitar a dir que ho faria “en breu”, però la celebració d'un ple la setmana que ve també obstaculitza la convocatòria de la comissió.

LA DATA

08.05.13
Es va aprovar,
en el ple del Parlament, la creació de la comissió del dret a decidir, amb 106 vots a favor.

El PP insisteix que el grup de treball no es reuneixi

El grup parlamentari del PP va insistir ahir a demanar a la mesa del Parlament que no es convoqui la comissió del dret a decidir fins que quedi resolta la impugnació i suspensió que va decretar el Tribunal Constitucional sobre la Declaració de Sobirania. Els populars no en tenen prou amb l'informe que els serveis jurídics del Parlament van emetre a favor de la vigència de la declaració i, per tant, de la creació d'una comissió, que, en tot cas, es podria convocar d'acord amb les funcions que atorga el reglament del Parlament. El PP, tanmateix, va demanar ahir a la mesa una resposta per escrit, a la qual cosa els responsables es van negar al·legant que la mesa no era competent per eliminar, descartar
o qüestionar els acords que s'han assolit per majoria en una sessió plenària de la cambra. El PP i C's són totalment contraris a la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.