Política

Acte en suport al regidor denunciat per ultratge

Una plataforma recolza Lluís Suñé, a judici per un acudit sobre Extremadura

El municipi de Torredembarra (Tarragonès) celebra avui un acte en suport al regidor de la formació independent Alternativa Baix Gaià (ABG), Lluís Suñé, que serà jutjat per un presumpte delicte d'ultratge a Espanya com a conseqüència de la querella que l'any 2008 va presentar la Junta d'Extremadura per un acudit que va aparèixer publicat al seu blog personal. L'acte serà la presentació pública de la plataforma Lluís Absolució, creada el mes de maig passat per una vuitantena de persones, i que ha iniciat mobilitzacions a diferents nivells per tal d'aconseguir adhesions a favor de la innocència del polític, així com la recaptació de donatius per tal de poder pagar la defensa jurídica de Suñé.

L'acte començarà a partir de les vuit del vespre, se celebrarà a la plaça de la Vila de Torredembarra, i inclourà espectacles infantils i actuacions musicals. A més, els assistents podran comprar tiquets per al sopar a diferents locals, els diners dels quals es recaptaran en favor de la plataforma.

Signatures virtuals

A banda de l'acte, la plataforma Lluís Absolució ha iniciat una campanya a través d'internet de recollida de signatures a favor del regidor. En poc més d'una setmana, la campanya ha aconseguit superar les 300 adhesions, a més d'altres mostres de suport arreu del país a través de les xarxes socials.

El procés contra Suñé (que va ser candidat, com a independent, d'ICV per Tarragona a les eleccions al Congrés del 2008) es va iniciar després que aquest difongués a través del seu blog personal un acudit, elaborat per una altra persona, en què animava irònicament a apadrinar un nen extremeny. La vinyeta es referia a la llavors recent publicació de les balances fiscals i era una denúncia irònica del dèficit fiscal que pateix Catalunya. L'acudit, però, va provocar la indignació d'Extremadura, que es va querellar contra el regidor.

El procés judicial, que s'ha allargat fins ara, es troba actualment als jutjats del Vendrell, on Suñé va declarar el passat mes de març. El jutge va resoldre iniciar procés de judici per un presumpte delicte d'ultratge, el que podria suposar fins a dos anys de presó i una multa de 145.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.