Política

Forcadell defensa que la consulta del 2014 és inajornable perquè és el que vol “la majoria del poble català”

La presidenta de l'ANC respon a Duran i Lleida que la seva “indefinició no ajuda a ningú”, i que probablement ell no voldria el referèndum “ni el 2014 ni el 2016”

Forcadell assegura que David Cameron “ha donat una lliçó de democràcia al govern espanyol”

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha defensat aquest dissabte que la consulta sobre la independència de Catalunya el 2014 no pot retardar-se. D'aquesta manera, i en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, responia al líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que ja està convençut que s'haurà d'ajornar i esperar que millori l'actual escenari socioeconòmic.

Així, Forcadell ha assegurat que el referèndum no pot ajornar-se perquè és el que vol “la majoria del poble català” i, davant això, “el govern ha d'escoltar aquest clam”. Segons ha dit, a més, “aquesta indefinició no ajuda a ningú, i es poden entendre les raons de Duran i Lleida, però possiblement el senyor Duran no voldria la consulta ni al 2014 ni al 2016”.

Dit això, ha criticat que Espanya s'hagi destapat com un país “no democràtic” i ha contraposat l'actitud del PP amb la de l'executiu del Regne Unit. “El senyor Cameron ha donat una lliçó de democràcia al govern espanyol”, ha remarcat la presidenta de l'ANC.

En aquest sentit, ha recordat que el govern de David Cameron ha transferit a Escòcia la competència per organitzar el referèndum, un gest que l'executiu espanyol nega a Catalunya. “El que volem és que es transfereixi aquesta competència com en el seu dia se'ns van transferir d'altres per crear, per exemple, el cos de Mossos d'Esquadra”, ha argumentat Forcadell.

Forcadell, reelegida

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha estat reescollida per un any més en el càrrec en el primer plenari de l'entitat, que se celebra aquest dissabte a Badalona. Forcadell ha estat elegida pels 75 membres del Secretariat Nacional votats en les eleccions del passat 8 de juny.

Al plenari, també s'han escollit la resta de càrrecs orgànics. D'aquesta manera, Jaume Marfany, que va ser el segon candidat del Secretariat més votat, és el nou vicepresident, en substitució de Carles Castellanos, mentre que Jordi Martínez repeteix en el càrrec i serà de nou secretari de l'assemblea. Per la seva banda, Oriol Sallas substitueix Llorenç Sotorres com a tresorer.

En el primer plenari, el nou Secretariat treballarà amb la cadena humana prevista per al pròxim 11 de setembre i en altres campanyes que està duent a terme l'entitat. Dimecres que ve, l'ANC donarà a conèixer els detalls i el recorregut final de la cadena, entre d'altres aspectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.