Política

Puig discrepa de Duran i aposta per fer la consulta “el més ràpid possible” per sortir de la crisi

El conseller d'Empresa i Ocupació creu que Catalunya no pot esperar gaire més a fer “el pas definitiu”

Assegura que si s'alenteix el procés“s'impedeix que es pugui reaccionar davant un canvi de cicle”

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, no ha compartit aquest dissabte l'opinió del líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, d'ajornar la consulta sobre la independència de Catalunya per motius econòmics. Puig creu tot el contrari i aposta per fer-la “el mes ràpid possible” perquè això permetrà resoldre al situació econòmica. Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, la discrepància de Duran i Lleida demostra que Catalunya està vivint un moment transcendental de la seva història, clau “per sortir de la crisi”. El conseller Puig creu que igual com les famílies i les empreses estan canviant, també ho ha de fer Catalunya.

Segons Felip Puig “és lògic que hi hagi opinions diferents sobre la consulta” però malgrat això “cal que aquest es faci el més aviat possible per resoldre política energètica, gestionar els impostos, reduir la pressió fiscal”. Si s'alenteix el procés, creu el conseller “s'impedeix que es pugui reaccionar davant un canvi de cicle”. Felip Puig ha assegurat que el camí cap a l'estat propi comportarà solucions a la sortida de la crisi.

Resposta a l'oposició a BCNWorld

Dos dies després de l'anunci de rebaixa fiscal als casinos, per propiciar la construcció del complex turístic Barcelona World, al costat de Port Aventura, el consellera d'Empresa i Ocupació s'ha volgut defensar davant les crítiques i l'oposició –que derivarà en una manifestació aquest diumenge a Salou– dient que és normal “la diversitat d'opinions en un país que sap avançar però que ha de resoldre els diàlegs complexos que qualsevol canvi genera”. Puig vol trobar “elements de diàleg per poder sumar perspectives al projecte, entre les quals, les sensibilitats del territori”. El conseller d'Empresa assegura que Catalunya s'ha d'obrir al món a través d'aquest complex turístic.

Promoció de la fusta a la Pobla de Segur

El conseller Felip Puig ha inaugurat aquest dissabte la 47a. edició de la Fira PromoPallars de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), de la qual ha destacat “l'esperit de cohesió i de reafirmació del sentiment de territori”. La fira PromoPallars està dedicada aquest any a la indústria de la fusta, actualment amb importants perspectives en el terreny de la biomassa “clau per potenciar l'emprenedoria, una opció de futur i una nova manera d'explotar els nostres boscos”, ha dit Felip Puig.

L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha destacat “la creació de llocs de treball en el sector de la fusta gràcies a l'explotació de la biomassa” fet que permet assegurar el futur de diverses empreses creades per gent jove. Segons Bellera “a vegades cal tornar una mica enrere” i aprofitar tots els models energètics com ja es feia a la Pobla de Segur a principis del segle XX amb 5 serradores de fusta que comerciaven amb els troncs que baixaven els raiers pel riu.

A banda, Bellera ha demanat suport al conseller d'Empresa pel projecte de construcció d'un viver d'empreses d'alpinisme de muntanya, ja que a la Pobla de Segur es cursen diversos graus de formació professionals relacionats amb aquest món, però que no generen prous llocs de treball al Pirineu català. La fira de la Pobla de Segur acull durant tot el cap de setmana una 80 d'expositors d'arreu del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.